Rozemarijnlammetje

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 10/01/1999 - 13:00
Bereidingswijze
Maak een aantal diepe inkervingen in de lamsbout en steek de reepjes knoflook en wat van de takjes rozemarijn er in. Leg het vlees in de braadslee en leg de sjalotten er omheen. Breng de fond aan de kook, voeg de citroensap en de rasp toe, de olijven, het zout en flink wat peper. Schenk de kruidenfond over het vlees. Dek de braadslee af met een flink stuk dubbele alufolie en schuif in het midden van de voorverwarmde oven. Stoof het vlees ongeveer een uur, neem dan het alufolie van de braadslee, bedruip het vlees met de kruidenfond en voeg de stukken aardappel toe. Dek opnieuw af en stoof nog 30 minuten. De folie opnieuw afnemen en nog 15 minuten bakken tot het vlees en de aardappelen mooi bruin zijn. Garneren met achtergebleven takjes rozemarijn en de schijfjes citroen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Kruidige lamsbout uit de oven met knoflook,verse rozemarijn en olijven
Ingrediƫnten
1 lamsbout (1 kg.),250 gr. kleine sjalotten, 700 gr. aardappelen (Opperdoes) 3 knoflooktenen, zakje verse rozemarijn, pot vleesfondfond, 10 gevulde, groene olijven, citroen, zout en versge,malen zwarte peper..
Hulpmiddelen & keukengerei
Braadslee, alufolie, dunschiller, citruspers, scherp mes.
Leuke tips
Lekker met broccoli
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
158559
Homepage ID
8947
Smaak
P
Teller
218
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 190 graden. Knoflook schillen en in lange reepjes snijden. Sjalotten pellen en in tweeen snijden. Aardappels schillen, wassen en in niet te kleine stukken snijden. Olijven in plakjes snijden. De citroen wassen en met de dunschiller reepjes van de schil halen, de reepjes zeer fijn hakken. de citroen voor de helft in plakjes snijden, de andere helft uitpersen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
mmmmimi