pisang kerrie dengan klappa

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 09/27/1999 - 23:08
Bereidingswijze
Rooster de gedroogde kokos onder voortdurend omscheppen in een droge koekepan. Zodra de kokos wat kleur begint te krijgen op een groot bord uitspreiden en af laten koelen.
Verhit de olie in een wok en fruit hierin onder voortdurend omscheppen de ui totdat hij begint te kleuren. Voeg knoflook, kerrie en sambal oelek toe. Schep alles goed om.
Pel de bananen en snijd ze in stukjes van 3 ` 4 cm. Voeg ze toe aan de inhoud van de wok. Schep alles enkele malen voorzichtig om en doe dan de kokosmelk, zout en de goela Djawa erbij.
Schep alles opnieuw voorzichtig om en laat het gedurende 5 minuten zachtjes sudderen boven een matig afgestelde warmtebron.
Doe alles in een voorverwarmde schaal en strooi de geroosterde kokos er overheen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Bananencurry met kokos.
Zonder dit gerecht is je rijsttafel niet af (je moet natuurlijk wel van bananen houden)!!
Ingrediƫnten
4 el klapper (gedroogde geraspte kokos) /4 stevige, net niet geheel rijpe bananen /1 el arachideolie /1 middelgrote ui, gesnipperd /
1 teentje knoflook, ragfijn geperst /2 tl kerrie Djawa /2 tl sambal oelek /2,5 dl kokosmelk /1 tl zout /2 tl goela Djawa of bruine basterdsuiker
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
157711
Homepage ID
40207
Smaak
Z
Teller
336
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
grutter