Boerenkoolstamppot Met Gerookte Amandelen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 09/27/1999 - 22:39
Bereidingswijze
Doe de aardappelen in een pan met een klein laagje water met zout. leg de boerenkool er bovenop. Kook alles op een matig vuur in ca. 20 min. gaar. Giet de aardappelen met de boerenkool af en stamp het fijn. Roer de creme fraiche, het ei, de peper, mosterd en de helft van de kaas en de amandelen erdoor. Doe de stampot over in een ovenvaste schaal en verdeel de rest van de kaas en de amandelen erover. Laat het geheel in de oven gratineren tot het bruin is. meteen serveren.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
een smakelijk variatie op oerhollandse pot
Ingrediƫnten
750gr. aardappelen, zout, 500gr. gesneden boerenkool, 4 el. creme fraiche, 1 ei, 2tl. mosterd, peper, 100gr. geraspte oude kaas, 200gr grof gehakte gerookte amandelen.
Hulpmiddelen & keukengerei
ovenschaal
Leuke tips
lekker met een frisse salade en een braadworstje. Als wijn voor erbij kun je denken aan een Minervois of een Cotes du Rousillon.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
157708
Homepage ID
35392
Smaak
N
Teller
1583
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
grill op de hoogste stand voorverwarmen. Aardappelen schillen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
esther_m