Mosselsoep Uit Dijon

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 09/27/1999 - 21:47
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
1 uitje
1 teentje knoflook
1 venkel knolletje
25 gr boter
1/2 eetlepel mosterd
1 1/2 visbouillontablet
1 dl crime franche
2 eetlepels aardappelzetmeel
400 gr gekookte mosselen
peper en zout
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
157697
Homepage ID
25581
Smaak
N
Teller
432
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snijd de ui, de knoflook en de venkel in kleine stukjes(hou het groen apart voor de garnering).Smelt de boter in een diepe pan en bak hierin de groente glazig(5 min).Voeg de mosterd toe en bak het geheel nog 1 min. roer 3/4 liter water, de bouillontablet en de crime franche erdoor.Leng het aarappelzetmeel aan met een beetje water en roer het door de soep.Nog even doorkoken.Voeg de mosselen toe en breng op smaak met wat peper en zout. Strooi er wat venkelgroen over.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marissavis