Spinazietaart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 09/27/1999 - 21:45
Bereidingswijze
Plakjes bladerdeeg in ca. 5 min. laten ontdooien
Oven voorverwarmen op 225 graden of gasoven stand 3
Springvorm invetten
Plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot ronde lap ca. 2 cm. groter dan de vorm
Springvorm bekleden met bladerdeeg en daarbij opstaande rand vormen
Hier en daar met vork gaatjes in deeg prikken
In midden van oven bladerdeegbodem ca. 10 min. bakken
Deegbodem uit oven nemen en eventueel bodem omlaag duwen met bolle kant van eetlepel
Kaas over bodem strooien
Goed uitgelekte spinazie hierover verdelen
In kom eieren en slagroom met zout en peper loskloppen en mengsel over spinazie schenken
Pijnboompitten over bovenkaant van taart verdelen
Spinazietaart midden van oven in ca. 25 min. verder gaar en goudbruin bakken
Eventueel met sla serveren
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
vegetarisch hoofdgerecht
Ingrediƫnten
750 gr. spinazie
4 bosuitjes
2 eetlepels olie
zout peper
1/2 theelepel (versger) nootmuskaat
5 plakjes bladerdeeg
100 gr. geraspte bel. kaas
2 eieren
2 dl. slagroom
1 zakje pijnboompitten (75 gr. Zonnatura)
1/2 eetlepel bote of margarine om in te vetten
Hulpmiddelen & keukengerei
springvorm (doorsnede 24 cm.)
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
T
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
157696
Homepage ID
34211
Smaak
N
Teller
335
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Spinazie schoonmaken, wassen en grof hakken
In vergiet spinazie goed laten uitlekken
Bosuitjes schoonmaken, wassen en in fijne ringetjes snijden
In grote pan olie verhitten, spinazie in gedeelten toevoegen en al omscheppend in 3 min. laten slinken
Bosuitjes, zout, peper en nootmuskaat toevoegen en nog 2 min. zachtjes stoven
In vergiet laten uitlekken
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
riahenderson