Surimi-tomaattaartje

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 09/27/1999 - 21:34
Bereidingswijze
Zet de ring (12 cm doorsnee) op een groot bord. Leg de helft van de tomaatstukjes er in en verdeel. Daarop de helft van de surumi. Haal de ring weg. Leg een takje dille op het taartje. Druppel het sausje rondom het taartje en strooi er wat dille rond. Maak nog zon bord
Afbeelding
Surimi-tomaattaartje
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
luxe voorgerecht,ziet er mooi uit,gemakkelijk te maken en niet vreselijk duur.
Ingrediƫnten
1 grote trostomaat, 6 staafjes of brokjes surumi (imitatie krab). Klein stukje ui, peper, zout, verse dille,
Voor het sausje: klein bekertje zure room, 1/2 uitgeperste citroen, 2 eetlepels witte wijn, twee eetlepels Nouilly Prat (droge vermouth.
Hulpmiddelen & keukengerei
metalen ring om het taartje vorm te geven.
Schaar om dille te knippen.
Leuke tips
Geef er geroosterd brood bij met een boterkrul.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
157694
Homepage ID
37546
Smaak
N
Teller
432
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Ontvel de tomaat, haal binnenste eruit en snij de buitenzijde in blokjes. Bestrooi met peper en zout en doe het fijn gesneden stukje uit erbij. Zet weg.
Snij de surumi klein en vrijf het tussen je vingers fijn.
Roer de ingredienten voor het saujes door elkaar en maak op smaak met peper en zout. Doe een beetje bij de nep krab om iets smeuiger te maken. Knip de dille.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
gmverwoerd