Appelvla Met Walnoten

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 09/27/1999 - 21:25
Bereidingswijze
AFWERKEN:
Verdeel de helft van de appels over hoge dessertglazen of limonadeglazen. Verdeel er eerst de helft van de dadels en daarna de helft van het notenmengsel over. Schep er de helft van de vanillevla over. Herhaal deze procedure en garneer de bovenkant met een toef slagroom en de achtergehouden noten.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
2 appels
2 sneetjes witbrood
100 gram gepelde walnoten
40 gram boter
50 gram lichtbruine basterdsuiker
10 dadels
1/8 l slagroom
1 eetl. lichtbruine basterdsuiker
mespunt kaneel
1 l vanillevla
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
157693
Homepage ID
40176
Smaak
N
Teller
26
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snijd de geschilde appels zonder klokhuizen in partjes. Verkruimel het brood zonder de korst. Houd een paar mooie noten achter voor de garnering en hak de rest grof. Verhit de helft van de boter met de helft van de suiker in een koekepan en laat de appelpartjes op middelhoog vuur aan beide kanten bakken tot ze goudbruin gekarameliseerd zijn. Schep ze uit de pan. Voeg de resterende boter toe en bak het broodkruim met de noten en de resterende suiker knapperig. Schep dit mengsel eveneens uit de pan. Ontpit de dadels en snijd ze in reepjes. Klop de slagroom stijf met de eetl. basterdsuiker en de kaneel.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
juttavanoeveren