sicilianse gehaktballetjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 09/27/1999 - 21:24
Bereidingswijze
Doe het gehakt met de knoflook en de helft van de peterselie in een kom. In een anderekon breek je het brood en geef er 2 eetl. tomatenpuree, de kaas, 1 ei en een eidoojer bij. Werk alles met de vork goed door en voeg het vlees toe. Nogeens goed doormengen en voeg dan naar smaak peper, zout en nootmuskaat toe. Kneet de deeg stevig door.
Stroi wat bloem op het aanrecht. Vorm van de deeg een bal en rol deze met de handen uit tot een dunne rol van ca. 2cm dikte. Snijd gelijke stukjes van af en draai hier balletjes van. Wentel deze door de bloem. Klop het eiwit met enkele eetl. water los en wntel de balletjes hiein en dan in paneermeel. Verhit de olie en bak hierin de balletjes mooi van kleur en gaar.
Neem hiena de balletjes uit de pan. Voeg bij de olie de rest van het tomatenpuree, de tijm en 4dl water. Maak de maizena aan en bind hierme de saus. Breng de saus met zout en peper op smaak en voeg de rest van de peterselie toe. Verwarm de balletjes nog even in de saus.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
400g kalfsgehakt, 8 eetl. fijngehakte peterselie, min. 3 teentjes knoflook uit de knijper, 2 boterhammen zonder korst (1-2 dagen oud), 1 blikje van 150g dubbelgeconzentreerd tomatenpuree, 100g geraspe parmesaanse kaas, 2 eieren, zout peper uit de molen, mespunt nootmuscaatpoeder, bloem, paneermeel, olifolie, mespunt tijmpeoder, maizena.
Leuke tips
Serveren met deegwaren of beter nog met rijst. Een frisse salade rond het geheel af.
Wijn: witte orvieto of soave.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
157691
Homepage ID
33659
Smaak
N
Teller
116
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
rettensberger