Haaskarbonade Met Ananas-Mosterdsaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 09/27/1999 - 21:15
Bereidingswijze
In koekenpan boter verhitten. Karbonades in ca. 10 minuten bruin en gaar bakken, halverwege keren. Karbonades op bord leggen en onder aluminiumfolie warmhouden. Ananasstukjes met sap en rest van mosterd aan bakvet toevoegen. Aan de kook brengen en aanbaksels losroeren. Ca. 1 minuut onafgedekt zachtjes laten sudderen. In kom bloem met 2 theelepels koud water gladroeren. Zure room erdoor mengen. Al roerend aan ananasmengsel toevoegen en blijven roeren tot glad gebonden saus ontstaat (niet meer laten koken). Op smaak brengen met zout en peper. Karbonades in saus leggen en ca. 2 minuten zachtjes meeverwarmen. .
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
4 haaskarbonades, 2= eetlepel zaanse mosterd, 1 blikje ananasstukjes op eigen sap (227 g), 25 g boter, 2 theelepels bloem, 1 bekertje zure room (125 ml), zout, peper,
Hulpmiddelen & keukengerei
aluminiumfolie
Leuke tips
Serveren met gebakken aardappelgolfjes en broccoli
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
157689
Homepage ID
26279
Smaak
N
Teller
1893
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Karbonades besmeren met 1= eetlepel mosterd. In zeef boven kom ananasstukjes laten uitlekken. Sap bewaren. Stukjes klein snijden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
terry