Gestoofde Varkensfricandeau In Tomaten-Champignonsaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 09/27/1999 - 21:08
Bereidingswijze
Vlees opnieuw verwarmen in saus. Serveren met broccoli en gebakken aardappelpartjes.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
600 g varkensfricandeau, 2 theelepels paprikapoeder, 1 bakje champignons (250 g), 50 g boter, 1 blik gepelde tomaten (net 400 g), 1 theelepel rozemarijn, 1 theelepel tijm, 1 vleesbouillontablet, 1 dl droge witte wijn, 1 teentje knoflook, keukenpapier.

Hulpmiddelen & keukengerei
keukenpapier.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
157686
Homepage ID
26279
Smaak
N
Teller
286
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Vlees inwrijven met paprikapoeder. Champignons schoonvegen met keukenpapier. In braadpan boter verhitten. Vlees in ca. 10 minuten rondom bruin bakken. Uit pan op bord scheppen. In bakvet champignons ca. 3 minuten zachtjes bakken. Toevoegen: tomaten met vocht, rozemarijn, tijm, bouillontablet en wijn. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Al roerend aan de kook brengen. Vlees terugdoen in de pan en afgedekt in ca. 1= uur gaarstoven, af en toe keren. Vlees uit pan op plank leggen en in plakken snijden. Helft van vlees terugdoen in pan. (Rest van vlees met 6 eetlepels saus kan gebruikt worden voor tagliatelle met romige tuinbonen-vleesragout. Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.)
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
terry