Varkensblanquette

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 09/27/1999 - 20:29
Bereidingswijze
Verhit de helft van de boter in een diepe braadpan. Braad de vleesblokjes aan, laat ze daarna uitlekken op keukenpapier.
Verhit de rest van de boter in dezelfde pan. Roerbak de champignons 2 min. Doe de vleesblokjes weer in de pan. Overgiet met de kippenbouillon en breng aan de kook. Laat het vlees 30 min. stoven in de afgedekte pan.
Roer de bloem los in de room en voeg bij het vlees en roer tot de saus ingedikt is. Breng op smaak met citroensap en peper.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een lekker stoofpotje wat weinig werk vraagt
Ingrediƫnten
750 g varkensfilet - 185 g kleine champignons - 50 g boter - 2 dl kippenbouillon - 1 el bloem - 1 dl room - 1 onbehandelde citroen - 1 el citroensap - 1 el verse gehakte petersellie - zwarte peper uit de molen en zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
157663
Homepage ID
32274
Smaak
N
Teller
3319
Waardering aantal
1
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Wrijf de champignons schoon. Boen de citroen schoon. Snij het vlees in blokjes van 2 cm.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
tine_v
Gelegenheid