Eieren met gerookte forel en prei

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 09/27/1999 - 20:09
Bereidingswijze
Smelt de boter in een steelpan.
Bak de prei in de afgedekte pan in 10 min. zacht en glazig.
Vet ondertussen vier soufflebakjes(met een inhoud van 1/5 dl)in met wat gesmolten boter.
Haal de prei van het vuur en roer de vis en 1 derde van de room erdoor.
Voeg zout en peper naar smaak toe, schep het mengsel in de schaaltjes en laat het afkoelen.
Tot en met deze stap kunt u dit gerecht een dag van tevoren bereiden-bewaren in de koelkast
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Maak een kuiltje met de bolle kant van een theelepel in het midden van elk bakje.
Breek er een ei boven en schep er een eetlepel room op.Bestrooi de eieren met zout en peper en verdeel 2 tl bieslook over de bakjes.
Zet ze in een braadslee en giet er zo veel kokend water in dat het water tot halverwege de bakjes komt.
Bak de eieren 20-25 min. tot het wit gestold is en de dooier gaar is, maar nog trilt als u het bakje beweegt.
Zet de bakjes elk op een koud bord, bestrooi ze met de resterende bieslook en serveer ze direct met geroosterd brood en boter.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze eieren worden in soufflebakjes au bain marie in de oven gebakken.
Ingrediƫnten
30 g boter
1 kleine prei, gehalveerd en in ringetjes gesneden
200 g gerookte forel, verkruimeld
1 1/25 dl room
4 eieren
3 tl versgehakt bieslook
zout en peper naar smaak
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
157659
Homepage ID
39715
Smaak
N
Teller
839
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
tik__een__ei
Gelegenheid