Poffert

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 09/27/1999 - 20:08
Bereidingswijze
Meng de ingredieenten net als bij cake, maar nu moet het mengsel zo dik zijn dat de lepel erin kan blijven staan. Orgineel gaat het beslag in de wonderpan of braadpan en dan op een petroleompitje langzaam garen, doe je het in een braadpan, dan moet je hem halverwege omscheppen om de andere kant te garen.
Gemakkelijker is nu natuurlijk het beslag in een cakevorm scheppen en dan in de oven. Met een breinaald erin prikken om te kijken of het gaar is.
Vertel iets leuks over dit recept
Een echte Groningse lekkernij ook geschikt als lunch.
Ingrediƫnten
1 pond cakemeel, 2 eieren, een snufje zout en 2 zakjes vanillesuiker.
Leuke tips
Warm opdienen, plakjes afsnijden en besmeren met boter en bruine baterdsuiker.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
T
Soort gerecht / gang
Tussengerecht
Recept ID
157658
Homepage ID
21127
Smaak
Z
Teller
2154
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
chatgirl