Geertje's appeltaart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 09/27/1999 - 20:04
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 3-4 (gas) of 175 graden* Bekleed met 3/4 van het deeg de bodem en de rand van de ingevette springvorm* Bestrooi de bodem met paneermeel* Leg hierop de vulling en druk deze licht aan met de bolle kant van een lepel (of nog lekkerder; met je handen)* Rol reepjes van het overgebleven deeg en leg deze in een ruitpatroon op de vulling, zorg dat de randen goed vastzitten!* Bestrijk deze reepjes met het overgebleven ei* De vorm op de onderste richel in de oven zetten* Bak de appeltaart 1 uur en een kwartier*
Vertel iets leuks over dit recept
De enige appeltaart die zelfs Djaya lust...
Ingrediƫnten
300 gr zelfrijzend bakmeel, 150 gr witte basterdsuiker, 175 gr koude boter, 1 losgeklopt ei, zout, 1 kg goudreinetten, citroensap, 50 gr gewassen rozijnen en/of krenten, ong. 75 gr suiker, 2-3 afgestreken eetlepels kaneel, paneermeel.
Hulpmiddelen & keukengerei
Springvorm 22-24 centimeter, oven
Leuke tips
Warm met slagroom het lekkerst!
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
157657
Homepage ID
39517
Smaak
Z
Teller
244
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Meel en basterdsuiker zeven in een kom* Boter, 2/3 van het ei en zout toevoegen* Boter kleinsnijden en en bal deeg kneden* Leg het deeg te rusten in de koelkast* Maak de vulling van de geschilde en geboorde appels (wanneer je de appels raspt krijg je 'natte appeltaart'), de rozijnen/krenten, suiker, kaneel en het citroensap* Vet de springvorm in*
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
geertje71