gwoo lo yook

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 09/27/1999 - 20:00
Bereidingswijze
Meng voor de saus de soja, wijn, tomatenketchup, azijn en water en ananassap in een pannetje, meng de maizena met de twee lepels koud water en voeg bij het sausmengsel. Zet apart.
Maak een beslag door bloem en water met elkaar te vermengen, klop het eiwit stijf en spatel het door het beslag. Verhit een ruime hoeveelheid olie niet te heet in een voorverhitte wok. Haal de stukjes vlees door het beslag en bak ze goudbruin in de olie. (niet meer dan 5 a 6 stukjes vlees tegelijk in de pan) Laat ze goed uitlekken. Breng de ingrediknten voor de saus al roerend aan de kook, blijf roeren tot de saus gebonden is, voeg de ui, doperwtjes, ananas en komkommer aan de saus toe. Fruit in de wok in een beetje niet al te hete olie de knoflook en geberwortel heel even aan en bak de vleesballetjes nog even in de hete olie, dan worden ze lekker knapperig.Schenk de saus onmiddelijk daarna over het vlees en serveer gelijk.
Aantal personen
5.00
Vertel iets leuks over dit recept
Varkensvlees met zoetzure saus, een aanpassing van een recept dat ik ooit uit een kookboek heb gehaald.
Ingrediƫnten
500 tot 700 gram magere varkensfilet, 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel droge sherry of rijstwijn, 1/4 theelepel gemalen zwarte peper, 1/4 theelepel vijfkruidenpoeder, 1 kop bloem (ongeveer een kwart liter), 3/4 kop water,1 eetlepel arachide-olie, 1 eiwit, ruim arachideolie om in te bakken
voor de saus:
1 eetlepel chinese sojasaus, 1 eetlepel droge sherry(niet noodzakelijk) 3 eetlepels hot tomatenketchup, 2 eetlepels blanke azijn, 2 eetlepels suiker, 3/4 kop water, 2 theelepels maizena, 2 eetlepels koud water, 1 kleine ui, 2 teentjes knoflook uit de pers,1/4 theelepel geraspte verse gemberwortel, 1/2 literblik ananasstukjes uitgelekt,3 eetlepels gekookte doperwten, een stuk komkommer van 10 cm. in reepjes gesneden.
Hulpmiddelen & keukengerei
Wok
Leuke tips
Met rijst
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
157656
Homepage ID
40187
Smaak
N
Teller
204
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Zonder voorbereidingstijd.
vlees in stukjes van ongeveer 3 centimeter snijden, sojasaus, peper, wijn en vijfkruidenpoeder mengen en het vlees hierin ongeveer een half uurtje laten marineren. Snij de ui in acht partjes en laat de ananas uitlekken.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
berga_on_line