Makreel Met Appel

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 09/27/1999 - 19:13
Bereidingswijze
Bedruppel de vissen aan de binnen en buitenkant met citroensap en wrijf dat er goed in. Bestrijk ze aan de binnenkant met mosterd en bestrooi ze met wat zout en peper. Snijd de gewassen appel met de schil in dunne partjes, de ui in halve ringen en stop ze in de buikholte van de vissen. Leg de vissen in een dun met olie bestreken ovenschaal, giet er het appelsap over, bedruppel ze met wat olie en zet ze 15 min. in de voorverwarmde oven. De juiste oventijd is afhankelijk van de dikte van de vis. Laat ze uit de oven afgedekt ca. 10 min. rusten.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een pure Traktatie
Ingrediƫnten
2 verse makrelen
sap van 1/2 citroen
2 theel. mosterd
zout en versgemalen peper
1 Granny Smith
1 ui
2 eetl. olie
1 glaasje appelsap
Hulpmiddelen & keukengerei
Ovenschaal
Leuke tips
Lekker met patatjes en sla.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Goedkoop en snel
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
157649
Homepage ID
40176
Smaak
N
Teller
350
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Fileer de makrelen langs de buikzijde zo dat alle graten eruit zijn en de beide helften aan de rugzijde aan elkaar vast blijven zitten. Of vraag de visman dit voor je te doen. Kerf de schoongemaakte vissen aan beide kanten vier keer schuin in zonder ze door te snijden, zodat ze gelijkmatiger gaar worden.
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
juttavanoeveren