Kip-cashewnoten

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 09/27/1999 - 18:59
Bereidingswijze
Verhit ong. 5 eetlepels (zonnebloem)olie in de wok* Fruit hierin kort de sjalotjes en de knoflook* Doe de kippeblokjes erbij en schep dit om tot ze van kleur veranderd zijn* Doe de paprika erbij, voeg twee dopjes rijstwijn, 2 eetlepels soyasaus, 1 eetlepel hoisinsaus, peper en een theelepel suiker toe* Alles voortdurend omscheppen* Als de paprika zacht begint te worden de cashewnoten toevoegen en eventueel de stukjes lente-ui* Meng de ingredienten goed* Bindt het geheel met een papje van wat water en een theelepel maizena* Draai het vuur laag en schep het geheel nog een paar maal om tot alles gelijkmatig verdeeld is*
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker recept van mijn grote zus MbakWati.
Ingrediƫnten
1 stuk kipfilet, 250 gr cashewnoten (ongezouten), 1 rode paprika, 1 groene paprika, 2 sjalotjes, 3 teentjes knoflook, eventueel 2 lente-uitjes, rijstwijn, lichte soyasaus, witte peper, maizena, hoisinsaus, suiker, (zonnebloem)olie om in te bakken, (witte) rijst voor twee personen.
Hulpmiddelen & keukengerei
Wok, scherp mes
Leuke tips
Serveren met (witte) rijst
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Chinees
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
157646
Homepage ID
39517
Smaak
N
Teller
967
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
14
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snijd de kip in dobbelsteentjes en marineer ze 15 minuten in 2 eetlepels rijstwijn, zout, witte peper en een eetlepel maizena, goed roeren.
Snijd de paprika's in stukjes, de uitjes en de knoflook in plakjes en eventueel de lente-uitjes in kleine reepjes.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
geertje71