bitki

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 09/27/1999 - 18:20
Bereidingswijze
Meng het gehakt in een kom met 1 gesnipperde ui, zout en peper. Kneed alles goed doorelkaar en vorm van het gehaktmengsel kleine worstjes met een lengte van ongeveer 5 cm. Rol de worstjes door de bloem. Verhit in een koekepan de olie en bak de worstjes rondom mooi bruin. Haal de worstjes uit de pan en houd ze apart. Verwarm in een schone koekepan de boter en fruit de 2 overgebleven in ringen gesneden uien. Doe de helft van de uienringen in een ovenvaste schaal, leg de gehaktworstjes erop en bedek het geheel met de andere helft van de gebakken uienringen. Roer de zure room, citroensap, suiker, zout en peper in een kommetje tot een glad sausje en schenk het over het gerecht. Zet de schaal in de oven en bak de bitki in 25 minuten in een op 175 graden voorverwarmde oven totdat alles door en door warm is.
Vertel iets leuks over dit recept
Russische gehaktworstjes met ui
Ingrediƫnten
500 gram mager rundergehakt; 3 uien; zout; peper; 3 eetlepels bloem; 3 eetlepels zonnebloemolie; 50 gram boter; 1,5 dl zure room, 3 eetlepels citroensap, mespuntje suiker
Hulpmiddelen & keukengerei
oven en ovenvasteschaal
Leuke tips
Serveer de bitki zo warm mogelijk en geef er vers brood bij.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
157639
Homepage ID
37749
Smaak
N
Teller
185
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ojajoh