Tulband

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 09/27/1999 - 17:41
Bereidingswijze
Boter en suiker lang mixen. Moet zeer romig zijn. Een voor een de eieren toevoegen. Bloem, bakpoeder en zout erdoor roeren. Nu kan je je eigen vulling toevoegen. (b.v. rozijnen en vruchtjes, verschillende soorten noten al dan niet met rozijnen, je kan ook stukjes chocolade door het deeg roeren. Ik heb er ook eens gemalen kokos aan toegevoegd, citroenrasp kan ook). Mengsel in de vorm doen en 50 min. laten staan om het wat te laten rijzen. In een voorverwarmde oven 65 min. op 175C. (als je geen "zware" vulling hebt (b.v. alleen rozijnen of vruchtjes) kan hij korter in de oven. 45 min. op 175C)
Aantal personen
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gevuld met noten, rozijnen, vruchtjes. Overheerlijk!
Ingrediƫnten
250 gr. boter, 250 gr. suiker, 4 eieren, 300 gr. bloem, 2 theel. bakpoeder, snufje zout. Vulling (je kan zelf kiezen wat je erin doet): 150 gr. rozijnen, 100 gr. gekleurde franse vruchtjes, 50 gr. gehakte sukade, 50 gr. oranje snippers, 50 gr. gehakte hazelnoten, 50 gr. gehakte pecannoten, 50 gr. gepelde pistachenoten. De hoeveelheden kan jezelf aanpassen als je niet alles erin doet. Of je doet er gewoon minder in. Maak zelf je keuze!!
Hulpmiddelen & keukengerei
Tulbandvorm, mixer en oven.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
157635
Homepage ID
12620
Smaak
Z
Teller
694
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Welke vulling je ook gebruikt, maak ze gebruiksklaar, dus wassen, snijden en hakken!
Tulbandvorm invetten.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
croontje