Koffiecake

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 09/27/1999 - 17:01
Bereidingswijze
Bakpoeder, zelfr. bakmeel, donker bruine suiker en harde boter in mengkom doen. (hier kunnen evt. de speculaaskruiden bij). Met 2 messen door elkaar snijden tot de boter in kleine stukjes is. 2 Volle eetl. apart nemen als strooisel en dat in de koelkast zetten. Eieren, koffie en koffieroom mengen en het bij het snijsel doen en goed doorroeren met een lepel. Deeg in cakeblik doen. Strooisel eroverheen strooien. 90 Min. bakken in een voorverwarmde oven. 160C. Na baktijd met een breipen (daar doe ik het altijd mee!) erin prikken en kijken of hij gaar is. (Niet gaar: dan zit er deeg aan de breipen, dan kan je hem nog iets langer bakken). Stort de cake na 15 min. afkoelen.
Aantal personen
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Cake met koffie en donker bruine suiker. Recept 30 jaar geleden gekregen van mijn oma!
Ingrediƫnten
1 zakje bakpoeder, 300 gr. zelfrijzend bakmeel, 225 gr. donker bruine suiker, 230 gr. harde boter, 2 eieren, 8 eetl. sterke koffie, 6 eetl. koffieroom, (evt. als extra smaakje: 2 theel. speculaaskruiden, dit is een uitvinding van mezelf). Slagroom.
Hulpmiddelen & keukengerei
Groot cakeblik, mengkom en oven.
Leuke tips
Op elk plakje cake een dot slagroom doen!
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
157628
Homepage ID
12620
Smaak
Z
Teller
650
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Eieren loskloppen en sterke koffie zetten. Bakblik invetten.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
croontje