Italiaans Gegratineerd Vlees

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 09/27/1999 - 15:55
Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Varkensvlees iets platter slaan en in mengsel van boter en 2 eetl. olie aan beide zijden lichtbruin bakken in 4-6 min. Vlees met peper bestrooien en in ovenschaal overdoen. Tonijn en mozzarella erover verdelen en in midden van oven ongeveer
5 min. laten gratineren. Tagliatelle in ruim kokend water met zout en 1 eetl. olie volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken. Sjalot en olijven in achtergebleven braadvet van vlees ongeveer 3 min. bakken. Wodka en gezeefde tomaten erbij schenken, oregano erdoor roeren en saus op zacht vuur ongeveer 5 min. laten koken. Saus met zout, peper en 1 eetl. basilicum op smaak brengen. Pesto door tagliatelle roeren. Tomatensaus over borden verdelen, tagliatelle en vlees erop leggen. Garneren met tomaatblokjes en 1 eetl. basilicum
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
lekkere combinatie tussen vlees en vis
Ingrediƫnten
4 dikke plakken varkenshaas
25 gr. boter of margarine
3 eetl. olijfolie
zout, peper
100 gr. tonijn (blik), verkruimeld
1 klein bolletje mozzarella, in vier plakjes
300 gr. groene tagliatelle
2 sjalotjes fijn gesneden
16 zwarte olijven zonder pit, in stukjes
3 eetl. wodka (ik heb wijn gebruikt, omdat ik geen wodka in huis had)
1 pak gezeefde tomaten(500gr.)
1 theel. gedroogde oregano
2 eetl. kleine basilicum blaadjes
4 eetl. pesto
2 tomaten in blokjes
Hulpmiddelen & keukengerei
ovenschaal
Leuke tips
Dit gerecht is heerlijk, en zeker de moeite waard voor een bijzonder avondtje
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
157585
Homepage ID
37496
Smaak
N
Teller
3448
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
15
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
lindas_smulweb