Kip Met Linzen En Ananas

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 09/27/1999 - 15:36
Bereidingswijze
Maak de olie heet in een braadpan en laat de stukjes kip aan beide kanten bruin worden. Haal de kip uit de olie en fruit de ui en de knoflook tot de ui glazig is, maar niet bruin.Doe de kip en de in blokjes gesneden ananas erbij in de braadpan. Voeg de oregano, de rode peper en zout en peper toe en het blikje tomatenpuree. Kook de geweekte linzen in ruim water gedurende een half uur. Giet ze af en voeg ze bij de kip en de ananas in de braadpan, samen met de kippebouillon. Laat het gerecht nog 20 min sudderen. In plaats van linzen kan je ook een blik bruine bonen gebruiken.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit vinden wij een heerlijk gerecht!
Ingrediƫnten
3 eetl olie* 1 kilo kip, in kleine stukjes gesneden* 1 grote fijn gesneden ui* 2 teentjes vers geperste knoflook* 1 niet al te grote ananas* 1/2 theel. oregano* 1 verse rode hete peper(zonder zaad en in stukken gesneden),* zout* versgemalen peper* 1/2 kilo linzen(rode of gele)* 3 dl kippebouillon of een bouillonblokje en water* 1 blikje tomatenpuree*
Leuke tips
Geef er frisse sla bij.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Afrikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
157583
Homepage ID
21829
Smaak
P
Teller
2410
Waardering aantal
1
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
20
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Zet de linzen enige uren van te voren in de week. Weekwater afgieten voor bereiding.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
frija