*Aardbeien in vanille-sinaasappelwodka*

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 09/27/1999 - 15:13
Bereidingswijze
De sinaasappel schoonboenen onder koud stromend water, droogdeppen en de schil er in stukken van ca. 4 cm dun afsnijden. Vanillestokjes halveren en in de lengte opensnijden. Aardbeitjes wassen, kroontjes verwijderen en aardbeitjes voorzichtig droogdeppen met keukenpapier. Aardbeien in potten leggen, kandij ertussen strooien. Stukken sinaasappelschil en vanillestokjes ertussen steken. Wodka erbij schenken tot ca. 1 cm onder de rand van de potten. Potten goed afsluiten en etiket met bereidingsdatum en ten minste houdbaar tot-datum erop plakken. Pot liefst bij kamertemperatuur bewaren.
Vertel iets leuks over dit recept
Dit recept komt uit de Allerhande 7\1999. Na het bereiden duurt het 4 - 6 weken voor 't op smaak is. Het is het wachten meer dan waard! ********recept!
Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • 3 vanillestokjes
  • 600 g mooie kleine aardbeitjes
  • 250 g witte kandijklontjes
  • ca. 4 dl wodka
Hulpmiddelen & keukengerei

  • 2 goed afsluitbare potten (bijv. weckpotten) met een inhoud van ½ liter
  • schone theedoek zonder wasmiddelenluchtjes
  • soda
Leuke tips

  • Benodigde tijd om op smaak te komen: 4 tot 6 weken
  • Houdbaarheid in gesloten pot: 2 tot 3 maanden
  • Houdbaarheid geopend, in koelkast: ca. 2 weken

Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
157580
Homepage ID
33210
Smaak
Z
Teller
386
Bron
Allerhande (AH)
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Potten afwassen in heet water met soda, goed afspoelen met heet water en omgekeerd op schone theedoek uit laten lekken.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
annelief