Kofta Bhoona

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 09/27/1999 - 15:06
Bereidingswijze
Fruit in de overgebleven olie de ui en de gemer in 6-8 minuten. Voeg de gemalen koriander toe en bak deze al roerend 0,5 minuut mee. Doe hetzelfde met de gemalen komijn.
Zet het vuur wat hoger en voeg 2 el tomatenpuree(pasta) toe. Roer dit goed over de bodem tot de puree droog is. Herhaal dit tot alle tomatenpuree verdwenen is. Voeg het warme water toe en de rest van het zout en breng het geheel aan de kook. Leg de balletjes in de pan, doe het deksel erop en laat ze 10 minuten stoven.
Breng het vocht aan de kook, roer alles goed door en laat 4 minuten koken.
Voeg de erwten en de garam masala toe en laat alles nog even doorkoken tot de suas wat ingedikt is.
Roer de korianderblaadjes door de saus en haal de pan van het vuur.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Kleine gehaktballetjes (kofta) met een heerlijke kruidenpasta.
Ingrediƫnten
450 gr. mager rundergehakt* 1 flinke teen knoflook, geperst* 1 tl garam massala* 1-2 gesnipperde verse groene pepers(zonder zaad)* zout naar smaak* 2 el fijngehkate korianderblaadjes* 3 el olie* 1 grote gesnipperde ui* 0,5 cm geschilde, geraspte gemberwortel* 2 tl gemalen koriander* 1 tl gemalen komijn.
MAAK EEN PASTA VAN DE VOLGENDE 5 INGREDIENTEN: 0,5 tl chilipoeder* 2 uitgeperste teentjes knoflook* 0,5 tl gemalen kurkuma* 2 el tomatenpuree* 1,2 dl koud water.
OVERIGE INGREDIENTEN: 2,2 dl warm water* 60 gr. diepvrieserwten* 1/4 tl garam masala* 2 el gehakte koriandderblaadjes.
Leuke tips
Serveer met gekookte rijst of naanbrood met een salade.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Indiaas
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
157579
Homepage ID
14325
Smaak
P
Teller
1933
Waardering aantal
2
Waardering
9
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Doe het gehakt in een grote kom en kneed er de knoflook, garam masala, groen pepers, zout en de korianderblaadjes door.
Draai 30 balletjes van het gehakt. Verhit de olie in een braadpan op een matig vuur en braad de balletjes in 2 of 3 porties bruin. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en leg ze op keukenpapier.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
beppie_