Kip In Tomatensaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 09/27/1999 - 14:47
Bereidingswijze
Fruit de uien gedurende 2 minuten in de olie. Voeg de kaneel, laurierblad, kruidnagels en kardamons toe en bak deze ingredienten 1 minuut mee. Voeg daarna knoflook en gember toe en bak 30 seconden mee.
Doe de stukken kip in de pan en strooi daar chilipoeder, komijn en koriander overheen. Bak de kip 2 tot 3 minuten en voeg daarna de tomatenblokjes toe. Voeg zout naar smaak, de verse koriander en de groene pepers toe.
Roer alles goed door elkaar en laat 40 tot 45 minuten sudderen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze in een pittige tomatensaus gestoofde kip is een heerlijke variatie.
Ingrediƫnten
1 gesnipperde ui* 3 el olie* 1 kaneelstokje* 1 laurierblaadje* 6 kruidnagels* 6 groene karadamons* 2,5 cm gesnilde en in plakjes gesneden gemberwortel* 4 gesnipperde teentjes knoflook* 1 kip in stukken* 1 tl chilipoeder* 1 tl gemalen komijn* 1 tl gemalen koriander* blik gepelde tomaten (400 gr) tomaten in stukjes snijden* 1 tl zout* 2 takjes verse koriander* 2 groene gehalveerde pepers.
Leuke tips
Serveer met gekookte rijst.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Indiaas
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
157573
Homepage ID
14325
Smaak
P
Teller
836
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
beppie_