Kaasfondue

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 09/27/1999 - 14:37
Bereidingswijze
De kaas met de witte wijn langzaam laten smelten op een zacht vuur. Als het kookt en het is toch iets te dun kun je hem aanmaken met de maizena. Wat peper en paprikapoeder toevoegen. Stokbrood in plakjes snijden.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
2 ons kaas (emmenthaler of leerdammer)per persoon, 150 cc droge witte wijn per persoon, knoflook, evt. 1 eetl. maizena, paprikapoeder, peper. Stokbrood!
Hulpmiddelen & keukengerei
stenen schaal met steel (speciaal voor fondue te koop), spiritusbrander om schaal op te zetten of fondueset als je die hebt.
Leuke tips
Zet de fondue op de brander. Iedereen die mee eet steekt een stukje brood aan zijn vork en doopt hem in de kaas!!! Lekker met witte droge wijn.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Vegetarisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
157570
Homepage ID
12620
Smaak
N
Teller
819
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Wrijf de stenen schaal in met knoflook.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
croontje