Paprika-Tomatensoep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 09/27/1999 - 14:32
Bereidingswijze
* Verhit de boter in pan 1 (braad- of koekenpan)
* Fruit de ui glazig
* Laat de paprika en de kruiden ca 10 minuten meefruiten
* Doe in pan 2(soeppan) het water, de bouillonblokjes en de tomatenpuree
* Pureer de inhoud van pan 1 en voeg die bij de inhoud van pan 2
...........................................;
Eventueel:
* Bak het gehakt(met beetje zout en peper) rul in pan 1 en doe die in de soeppan (of gehaktballetjes)
* Voeg vermicelli toe
............................................
Proef of er nog zout en peper bij moet
Breng de soep eventueel nog op smaak met suiker
Aantal personen
6.00
Ingrediƫnten
1 grote rode paprika
25 gram boter
1 grote ui
1 theelepel Italiaanse kruiden
2 blikken gepelde tomaten (2 x 400 gr)
3 bouillontabletten
0,5 liter water
zout,peper
eventueel 1 theelepel suiker
eventueel vermicelli
eventueel gehakt
Hulpmiddelen & keukengerei
staafmixer of keukenmachine
Leuke tips
Serveer er soepstengels bij
Snijd figuurtjes uit plakjes winterwortel (2 minuten blancheren in kokend water; onder koude kraan laten schrikken en uitlekken) en doe die in de soep
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Goedkoop en snel
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
157569
Homepage ID
38251
Smaak
N
Teller
1841
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Maak de paprika schoon en snijd hem is stukjes
Snipper de ui
Pureer de tomaten in de keukenmachine/of met de staafmixer
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
jeannette_f