Zuurkooltaart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 09/27/1999 - 14:12
Bereidingswijze
Intussen zuurkool losplukken met een vork. Spekreepjes zachtjes uitbakken. Ui pellen en fijnsnipperen. Uisnippers bij spek in de pan voegen en 2 min fruiten. Spek, ui en salami door zuurkool mengen en in voorgebakken deegbodem scheppen. Paprikapoeder met slagroom en eieren loskloppen en over zuurkool uitschenken. Taart garneren met jeneverbessen en laurierblaadjes en in het midden van warme oven gaar bakken in ca 20 min.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
hartige taart met spekjes en salami
Ingrediƫnten
*6 plakjes diepvriesbladerdeeg;*550 gr zuurkool;*100 gr magere spekreepjes;*1 grote ui;*200 gr salami in blokjes;*1 tl paprikapoeder;*2 eieren;*2 dl slagroom;*3 jeneverbessen;*2 laurierblaadjes
Hulpmiddelen & keukengerei
springvorm, deegroller, "nood"vulling, bakpapier
Leuke tips
Taart in vier punten snijden.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Goedkoop en snel
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
157567
Homepage ID
30788
Smaak
N
Teller
384
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Deeg laten ontdooien. Intussen oven voorverwarmen op 200 C. Ontdooide plakjes op elkaar leggen en uitrollen tot een deeglap die groot genoeg is om de springvorm mee te bekleden. Springvorm bekleden, bakpapier op het deeg leggen en noodvulling hierop strooien. Bodem ca 10 min voorbakken. Noodvulling uit de vorm nemen en nog 2 min terugplaatsen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
mikebij1