Bereidingswijze
Bestrooi de blokjes kip met kerrie en wat peper en zout. Verwarm de boter met de olie en bak de kip rondom bruin. Haal de kip uit de pan en zet opzij. Fruit de ui, knoflook, gember , tomaat en rode peper in het overgebleven vet. Voeg de tomatenpuree, sambal, trassie , ketjap en de sojasaus toe , samen met de Chilisaus en de gehakte selderij. Meng alles goed door elkaar en leg de kip terug in de pan. Voeg het water toe en verkruimel het maggiblokje erboven .
Laat 45 minuten zachtjes pruttelen met het deksel op de pan. Proef en voeg zo nodig nog iets van een of andere smaakmaker toe. Kook ondertussen de rijst volgens de beschrijving op de verpakking en serveer het gerecht met de rijst en sperzieboontjes of haricots verts.
Laat 45 minuten zachtjes pruttelen met het deksel op de pan. Proef en voeg zo nodig nog iets van een of andere smaakmaker toe. Kook ondertussen de rijst volgens de beschrijving op de verpakking en serveer het gerecht met de rijst en sperzieboontjes of haricots verts.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Snel en lekker stoofpotje met kippendij, ui, knoflook, gember, tomaat en snijselderij. Alles in een hapjespan en laat maar lekker stoven.
Ingrediënten
400 gram Kippendijen grof gesneden
25 gram roomboter
scheutje olijfolie
1 el ketjap manis
½ el sojasaus
1 el sweet chilisaus
1 rode peper fijngesneden ( zonder zaad en lijst )
1 middelgrote ui fijngesnipperd
2 teentjes knoflook fijngehakt
2 cm verse gember geschild en fijngesneden
1 tros tomaat in blokjes gesneden
handje verse selderijblad fijngehakt
1 maggiblokje
¼ theelepel trassi
2 tl tomatenpuree
½ tl sambal badjak
35 ml water
½ tl kerrie masala
snuf gemalen zwarte peper en zout
alle kruiden zijn naar smaak toe te voegen.
25 gram roomboter
scheutje olijfolie
1 el ketjap manis
½ el sojasaus
1 el sweet chilisaus
1 rode peper fijngesneden ( zonder zaad en lijst )
1 middelgrote ui fijngesnipperd
2 teentjes knoflook fijngehakt
2 cm verse gember geschild en fijngesneden
1 tros tomaat in blokjes gesneden
handje verse selderijblad fijngehakt
1 maggiblokje
¼ theelepel trassi
2 tl tomatenpuree
½ tl sambal badjak
35 ml water
½ tl kerrie masala
snuf gemalen zwarte peper en zout
alle kruiden zijn naar smaak toe te voegen.
Hulpmiddelen & keukengerei
Snijplank, mes, hapjespan
Leuke tips
Lekker met rijst en sperziebonen of haricot verts
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Surinaams
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494814
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Naar eigen smaak aangepast gerecht van Familie over de kook. Eigen tekst en foto's
Drank
Uit
Bookmarked
16
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht