Bereidingswijze
-Was de broccoli en snij in roosjes.
-Was de snijbiet en verwijder het grootste deel van de steel.
-Pel en hak de knoflook fijn.
-Was en snijd de prei fijn.
-Verwijder het vel van de worst. Hak het worstvlees fijn.
Begin met koken :
-Kook de broccoli in slechts 4-5 minuten gaar in een grote pan met kokend gezouten water. Haal de broccoli uit de pan met een schuimspaan, maar bewaar het water, want dat kun je gebruiken om de snijbiet en pasta in te koken.
-Snijd de prei fijn en bak deze in een koekenpan of braadpan met een beetje olijfolie bruin. Voeg de broccoli toe aan de prei, roer en laat op middelhoog vuur pruttelen. Voeg een pollepel of twee van het kookvocht van de broccoli toe als het begint uit te drogen.
-Bak het worstvlees in een aparte koekenpan droog tot het mooi bruin is. U hoeft geen olie toe te voegen, de worstjes bevatten voldoende vet.
-Rooster in een andere koekenpan de pijnboompitten droog. Als ze klaar zijn, doe je ze in een kom en verwarm je vervolgens een beetje olijfolie in dezelfde pan. Voeg de knoflook toe en bak tot een beetje zacht. Rooster het paneermeel met de fijngehakte teentjes knoflook.
-Voeg de worst toe aan de broccoli en roer. Kruid met peper en zout. Laat nog even sudderen. Je kunt nog een pollepel of twee van het kookwater van de broccoli toevoegen als het droog lijkt.
- Terwijl de broccoli en worst koken, kun je ze desgewenst in kleinere stukjes breken.
- Blancheer de snijbiet in het kookwater van de broccoli, haal de blaadjes uit het water en mix in een elektrische blender met het ijs en een beetje olijfolie tot een puree. Houd opzij.
Maak het gerecht af :
-Kook de pasta gaar in het kokende broccoli kookwater. Zodra het al dente is, giet je het af en voeg je het toe aan de broccoli en de worst! Voeg de helft van de snijbietpuree toe en meng alles goed door elkaar.
-Verdeel wat van de overgebleven snijbietpuree over de bodem van elk bord.
-Leg op elk bord een portie pasta met broccoli en worst. Bestrooi met geroosterde pijnboompitten en met knoflook geroosterd paneermeel.
Serveer onmiddellijk.
-Was de snijbiet en verwijder het grootste deel van de steel.
-Pel en hak de knoflook fijn.
-Was en snijd de prei fijn.
-Verwijder het vel van de worst. Hak het worstvlees fijn.
Begin met koken :
-Kook de broccoli in slechts 4-5 minuten gaar in een grote pan met kokend gezouten water. Haal de broccoli uit de pan met een schuimspaan, maar bewaar het water, want dat kun je gebruiken om de snijbiet en pasta in te koken.
-Snijd de prei fijn en bak deze in een koekenpan of braadpan met een beetje olijfolie bruin. Voeg de broccoli toe aan de prei, roer en laat op middelhoog vuur pruttelen. Voeg een pollepel of twee van het kookvocht van de broccoli toe als het begint uit te drogen.
-Bak het worstvlees in een aparte koekenpan droog tot het mooi bruin is. U hoeft geen olie toe te voegen, de worstjes bevatten voldoende vet.
-Rooster in een andere koekenpan de pijnboompitten droog. Als ze klaar zijn, doe je ze in een kom en verwarm je vervolgens een beetje olijfolie in dezelfde pan. Voeg de knoflook toe en bak tot een beetje zacht. Rooster het paneermeel met de fijngehakte teentjes knoflook.
-Voeg de worst toe aan de broccoli en roer. Kruid met peper en zout. Laat nog even sudderen. Je kunt nog een pollepel of twee van het kookwater van de broccoli toevoegen als het droog lijkt.
- Terwijl de broccoli en worst koken, kun je ze desgewenst in kleinere stukjes breken.
- Blancheer de snijbiet in het kookwater van de broccoli, haal de blaadjes uit het water en mix in een elektrische blender met het ijs en een beetje olijfolie tot een puree. Houd opzij.
Maak het gerecht af :
-Kook de pasta gaar in het kokende broccoli kookwater. Zodra het al dente is, giet je het af en voeg je het toe aan de broccoli en de worst! Voeg de helft van de snijbietpuree toe en meng alles goed door elkaar.
-Verdeel wat van de overgebleven snijbietpuree over de bodem van elk bord.
-Leg op elk bord een portie pasta met broccoli en worst. Bestrooi met geroosterde pijnboompitten en met knoflook geroosterd paneermeel.
Serveer onmiddellijk.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het is superlekker en ook nog eens gezond, deze Siciliaanse klassieker
Ingrediënten
400 g Tortiglioni pasta of rigatoni, elicoidale of andere pastatubes.
300 g Italiaanse varkensworst met venkel indien beschikbaar (Salsiccia al finocchio) - je kan ze ook zelf maken, zie smulweb); zie foto 2
1-2 prei fijngesneden
1-2 kroppen broccoli (afhankelijk van de grootte)
1 bos snijbiet
100 g pijnboompitten
100 gram paneermeel
2-3 teentjes knoflook gepeld en gehakt
extra vierge olijfolie naar behoefte
zout voor het koken van groenten en pasta en naar smaak
zwarte peper naar smaak
1 ijsblokje
300 g Italiaanse varkensworst met venkel indien beschikbaar (Salsiccia al finocchio) - je kan ze ook zelf maken, zie smulweb); zie foto 2
1-2 prei fijngesneden
1-2 kroppen broccoli (afhankelijk van de grootte)
1 bos snijbiet
100 g pijnboompitten
100 gram paneermeel
2-3 teentjes knoflook gepeld en gehakt
extra vierge olijfolie naar behoefte
zout voor het koken van groenten en pasta en naar smaak
zwarte peper naar smaak
1 ijsblokje
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494813
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht