Bereidingswijze
-Bak uien in een stevige soeppan in olie tot ze gaar zijn. Voeg de knoflook, gember en kruiden toe; bak 1 minuut langer.
-Roer de bouillon en de aardappel erdoor. Aan de kook brengen.
-Verminder hitte; dek af en laat 5 minuten sudderen.
-Roer de boerenkool en okra erdoor.
-Breng terug aan de kook; dek af en laat 10 minuten langer sudderen of tot de aardappel gaar is.
-Voeg de kokosmelk, tomaten, erwten en limoensap toe en warm door.
-Roer de bouillon en de aardappel erdoor. Aan de kook brengen.
-Verminder hitte; dek af en laat 5 minuten sudderen.
-Roer de boerenkool en okra erdoor.
-Breng terug aan de kook; dek af en laat 10 minuten langer sudderen of tot de aardappel gaar is.
-Voeg de kokosmelk, tomaten, erwten en limoensap toe en warm door.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere maaltijdsoep
Ingrediënten
2 middelgrote uien, gehakt
2 theelepels koolzaadolie
3 teentjes knoflook, gehakt
2 theelepels gehakte verse gemberwortel
2 theelepels gemalen koriander
1 theelepel gemalen kurkuma
1/2 theelepel gedroogde tijm
1/4 theelepel gemalen piment
1,2 liter groentebouillon
350 g in blokjes gesneden gepelde zoete aardappel
400 g gehakte verse boerenkool
150 g bevroren gesneden okra
24 cl kokosmelk
200 g tomatenblokjes uit blik, uitgelekt
200 g ingeblikte erwten met zwarte ogen, gespoeld en uitgelekt
2 eetlepels limoensap
2 theelepels koolzaadolie
3 teentjes knoflook, gehakt
2 theelepels gehakte verse gemberwortel
2 theelepels gemalen koriander
1 theelepel gemalen kurkuma
1/2 theelepel gedroogde tijm
1/4 theelepel gemalen piment
1,2 liter groentebouillon
350 g in blokjes gesneden gepelde zoete aardappel
400 g gehakte verse boerenkool
150 g bevroren gesneden okra
24 cl kokosmelk
200 g tomatenblokjes uit blik, uitgelekt
200 g ingeblikte erwten met zwarte ogen, gespoeld en uitgelekt
2 eetlepels limoensap
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Caribisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1494800
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht