Bereidingswijze
Verhit de olie en bak de kippendijen in 5 minuten per kant bruin. Haal ze uit de pan en zet opzij. Voeg de sjalot toe aan het overgebleven vet en fruit het voor 5 minuten. Voeg dan de knoflook toe en bak even mee. Blus met de witte wijn en schraap eventuele aanbaksels los. Voeg dan de room , de bouillon en de dragon en de mosterd toe en roer alles goed door. Leg de kip erbij , deksel op de pan en stoof in 20 minuutjes gaar. Haal de kip nogmaals uit de pan en voeg de aangemaakte maizena toe. Laat even pruttelend indikken. Voeg de kip weer toe en garneer met wat achtergehouden blaadjes dragon.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit gerecht stond allang op mijn lijstje om eens te maken. Helaas is verse dragon niet altijd verkrijgbaar. Gisteren dus wel en..... meteen maken natuurlijk. En waarlijk
dragon en kip is een match made in heaven. Ik maakte dit gerecht met kippendijen , maar kipfilet kan natuurlijk ook. Kip in dragonsaus is eigenlijk een Franse klassieker :( poulet à l 'estragon) en staat in 30 minuten op tafel ) lekker met aardappeltjes en groene groente. Zo verschrikkelijk lekker. De rest van de dragon op een speciale manier ingevroren voor een volgende keer, die beslist gaat komen. Een gerecht, dat ik gasten met plezier durf voor te schotelen.
dragon en kip is een match made in heaven. Ik maakte dit gerecht met kippendijen , maar kipfilet kan natuurlijk ook. Kip in dragonsaus is eigenlijk een Franse klassieker :( poulet à l 'estragon) en staat in 30 minuten op tafel ) lekker met aardappeltjes en groene groente. Zo verschrikkelijk lekker. De rest van de dragon op een speciale manier ingevroren voor een volgende keer, die beslist gaat komen. Een gerecht, dat ik gasten met plezier durf voor te schotelen.
Ingrediënten
4 stuks kippendijen
scheutje olie
peper en zout naar smaak
1 flinke sjalot gesnipperd
1 teen knoflook gesnipperd
1 tl mosterd
80 ml witte wijn
75 ml koksroom
75 ml kippenbouillon ven ¼ blok ( minder zout)
10 gram verse dragon alleen de blaadjes fijn gesnipperd
1 tl maizena
scheutje olie
peper en zout naar smaak
1 flinke sjalot gesnipperd
1 teen knoflook gesnipperd
1 tl mosterd
80 ml witte wijn
75 ml koksroom
75 ml kippenbouillon ven ¼ blok ( minder zout)
10 gram verse dragon alleen de blaadjes fijn gesnipperd
1 tl maizena
Hulpmiddelen & keukengerei
pan, snijplank en mes
Leuke tips
Lekker met gekookte aardappeltjes en een groene groente. ( asperges, broccoli, sperziebonen of peultjes)
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494795
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Naar eigen maak aangepast recept van Culy.nl eigen tekst en foto's
Drank
Uit
Bookmarked
13
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht