Posole

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 03/26/2023 - 12:10
Bereidingswijze
-Verhit de olie in een grote soeppan.
-Haal het varkensvlees licht door de bloem.
-Voeg de knoflook en ui toe aan de pan en bak 1-2 minuten tot ze bruin zijn.
- Voeg het varkensvlees toe en blijf roeren tot het bruin is, 4-5 minuten. Voeg twee keer zoveel water of bouillon toe als je vlees in de pan hebt.
-Sudderen, onafgedekt, gedurende 45 minuten. Voeg laurierblaadjes, oregano, rode pepervlokken en zout en peper naar smaak toe. Roer de hominy erdoor en kook nog 45 minuten tot 1 uur; de hominy moet "al dente" zijn.
Afbeelding
Posole
Posole
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een lekker Mexicaans recept met Hominy (soort mais),  Je kunt dit ook maken met rundvlees of met kippendijen zonder vel .
Ingrediënten
2-3 eetlepels olijfolie
750 g varkenslende, in grote blokjes gesneden
65 g bloem voor alle doeleinden
4 teentjes knoflook, fijngehakt
1 ui, grof gesneden
2 liter kippenbouillon
3 laurierblaadjes
1 eetlepel oregano
3 theelepels gedroogde rode pepervlokken (voor vurig heet), of minder, naar smaak
Zout en peper naar smaak
2 blikjes hominy van 800 g gespoeld en uitgelekt ( zie foto)
Leuke tips
Hominy = een maïssoort die is behandeld met een alkalische oplossing, zoals loog of kalk, om de romp en de kiem te verwijderen, wat resulteert in een zachtere en grotere korrel.

Dit proces dat nixtamalisatie wordt genoemd, verandert niet alleen de textuur en het uiterlijk van de maïs, maar ook verhoogt de voedingswaarde door de voedingsstoffen beter beschikbaar te maken voor het lichaam.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494793
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Beverly Shafer
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester