Rhode Island kruidengehaktballetjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 03/26/2023 - 11:54
Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 220°C en bekleed een omrande bakplaat met een Silpat (siliconenmat) of aluminiumfolie en zet opzij.
-Meng de ingrediënten voor de wiener-kruidenmix in een kleine pot. Schudden om goed te mengen .
-Meng in een grote mengkom alle ingrediënten voor de gehaktballen.
-Verhit een kleine koekenpan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur. Bak 1 eetlepel van het gehaktballetjesmengsel en breng op smaak. Pas aan uw smaak aan met hete saus, zout en peper, indien nodig.
-Vorm het vlees in gehaktballetjes van 4 cm en leg ze op de bakplaat. Bak 18-20 minuten op 220°C

Serveer met tandenstokers en je favoriete salsa om te dippen.
Afbeelding
Rhode Island kruidengehaktballetjes
Rhode Island kruidengehaktballetjes
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
28.00
Vertel iets leuks over dit recept
Pittige gehaktballen uit Rhode Island ( USA)
Ingrediënten
Voor de Winer kruidenmix: ( is ook te koop kant-en-klaar, zie foto)
1 tl komijn
1 tl paprika of pimentón dulce (zoete gerookte paprika)
1 tl selderijzout
1 tl rode chilipoeder
2 tl droge mosterd
½ tl piment
2 tl zout

Voor de gehaktballetjes:
650 g rundsgehakt
100 g gewone droge broodkruimels
12 cl gewone magere Griekse yoghurt
1 groot ei
1 eetlepel wiener kruidenmix
1 tl Dijon-mosterd
2 tl tomatenpuree
1/2 theelepel hete saus
1/8 theelepel zout
1/8 theelepel verse zwarte peper
1 eetlepel olijfolie
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1494792
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester