Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 220°C en bekleed een omrande bakplaat met een Silpat (siliconenmat) of aluminiumfolie en zet opzij.
-Meng de ingrediënten voor de wiener-kruidenmix in een kleine pot. Schudden om goed te mengen .
-Meng in een grote mengkom alle ingrediënten voor de gehaktballen.
-Verhit een kleine koekenpan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur. Bak 1 eetlepel van het gehaktballetjesmengsel en breng op smaak. Pas aan uw smaak aan met hete saus, zout en peper, indien nodig.
-Vorm het vlees in gehaktballetjes van 4 cm en leg ze op de bakplaat. Bak 18-20 minuten op 220°C
Serveer met tandenstokers en je favoriete salsa om te dippen.
-Meng de ingrediënten voor de wiener-kruidenmix in een kleine pot. Schudden om goed te mengen .
-Meng in een grote mengkom alle ingrediënten voor de gehaktballen.
-Verhit een kleine koekenpan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur. Bak 1 eetlepel van het gehaktballetjesmengsel en breng op smaak. Pas aan uw smaak aan met hete saus, zout en peper, indien nodig.
-Vorm het vlees in gehaktballetjes van 4 cm en leg ze op de bakplaat. Bak 18-20 minuten op 220°C
Serveer met tandenstokers en je favoriete salsa om te dippen.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
28.00
Vertel iets leuks over dit recept
Pittige gehaktballen uit Rhode Island ( USA)
Ingrediënten
Voor de Winer kruidenmix: ( is ook te koop kant-en-klaar, zie foto)
1 tl komijn
1 tl paprika of pimentón dulce (zoete gerookte paprika)
1 tl selderijzout
1 tl rode chilipoeder
2 tl droge mosterd
½ tl piment
2 tl zout
Voor de gehaktballetjes:
650 g rundsgehakt
100 g gewone droge broodkruimels
12 cl gewone magere Griekse yoghurt
1 groot ei
1 eetlepel wiener kruidenmix
1 tl Dijon-mosterd
2 tl tomatenpuree
1/2 theelepel hete saus
1/8 theelepel zout
1/8 theelepel verse zwarte peper
1 eetlepel olijfolie
1 tl komijn
1 tl paprika of pimentón dulce (zoete gerookte paprika)
1 tl selderijzout
1 tl rode chilipoeder
2 tl droge mosterd
½ tl piment
2 tl zout
Voor de gehaktballetjes:
650 g rundsgehakt
100 g gewone droge broodkruimels
12 cl gewone magere Griekse yoghurt
1 groot ei
1 eetlepel wiener kruidenmix
1 tl Dijon-mosterd
2 tl tomatenpuree
1/2 theelepel hete saus
1/8 theelepel zout
1/8 theelepel verse zwarte peper
1 eetlepel olijfolie
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1494792
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht