Bereidingswijze
-Zet de oven aan op 200°C
-Kook de haggis zoals aangegeven op de verpakking. We vinden het het gemakkelijkst om een kleine haggis te kopen en deze vervolgens te openen en in de magnetron te koken hoeveel we nodig hebben, de rest te laten voor een andere maaltijd of in te vriezen. Zet het opzij om af te koelen.
-Neem de kipfilets en maak een gleuf in de zijkant op het grootste punt om een zak te vormen. Aan de andere kant moet ongeveer 1-1,5 cm ongesneden blijven.
-Doe de gekookte haggis in elke kipfilet. Je wilt niet dat ze te vol zijn, want de kip moet zich in feite rond de haggis verzegelen om een cirkel van kip te vormen met de haggis in het midden.
-Leg het spek eruit en leg de kipfilet op een uiteinde, rol het om het midden te bedekken en sluit de spleet af. Idealiter bevinden de uiteinden van het spek zich aan de onderkant van de kip. Als het echt nodig is, kun je het vastmaken met een tandenstoker, maar het moet redelijk goed aan de kip zelf blijven plakken.
-Bak de ingepakte kipfilets zodat het spek een beetje bruin wordt en krokant begint te worden.
-Doe ze in een pan of op een bakplaat en bak ze ongeveer 30-40 minuten in de oven, afhankelijk van de grootte van de kipfilets. De sappen moeten helder lopen als je er een scherp mes in steekt.
-Kook intussen eventueel meegebrachte groenten en de room-whiskysaus voor Haggis ( recept op smulweb).
-Snijd voor het serveren de kipfilet doormidden zodat je de haggis erin kunt zien, leg ze op het bord met de groenten en giet er royaal whiskysaus over!
-Kook de haggis zoals aangegeven op de verpakking. We vinden het het gemakkelijkst om een kleine haggis te kopen en deze vervolgens te openen en in de magnetron te koken hoeveel we nodig hebben, de rest te laten voor een andere maaltijd of in te vriezen. Zet het opzij om af te koelen.
-Neem de kipfilets en maak een gleuf in de zijkant op het grootste punt om een zak te vormen. Aan de andere kant moet ongeveer 1-1,5 cm ongesneden blijven.
-Doe de gekookte haggis in elke kipfilet. Je wilt niet dat ze te vol zijn, want de kip moet zich in feite rond de haggis verzegelen om een cirkel van kip te vormen met de haggis in het midden.
-Leg het spek eruit en leg de kipfilet op een uiteinde, rol het om het midden te bedekken en sluit de spleet af. Idealiter bevinden de uiteinden van het spek zich aan de onderkant van de kip. Als het echt nodig is, kun je het vastmaken met een tandenstoker, maar het moet redelijk goed aan de kip zelf blijven plakken.
-Bak de ingepakte kipfilets zodat het spek een beetje bruin wordt en krokant begint te worden.
-Doe ze in een pan of op een bakplaat en bak ze ongeveer 30-40 minuten in de oven, afhankelijk van de grootte van de kipfilets. De sappen moeten helder lopen als je er een scherp mes in steekt.
-Kook intussen eventueel meegebrachte groenten en de room-whiskysaus voor Haggis ( recept op smulweb).
-Snijd voor het serveren de kipfilet doormidden zodat je de haggis erin kunt zien, leg ze op het bord met de groenten en giet er royaal whiskysaus over!
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gevulde kippenfilet met Haggis en overgoten met whisky roomsaus.
Ingrediënten
2 grote kipfilets
70-100g haggis van (Macsween), afhankelijk van de grootte van de kipfilets
4 plakjes spek
Groenten naar keuze om mee te serveren , veelal aardappelpuree met gepureerde kool
Whisky roomsaus voor Haggis (zie recept op smulweb)
70-100g haggis van (Macsween), afhankelijk van de grootte van de kipfilets
4 plakjes spek
Groenten naar keuze om mee te serveren , veelal aardappelpuree met gepureerde kool
Whisky roomsaus voor Haggis (zie recept op smulweb)
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Schots
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494789
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Scottish scran
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht