Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 200°C.
-Controleer de mosselen en gooi gebroken exemplaren weg. Verhit een sauteerpan of sauspan en voeg zodra deze heet is de mosselen samen met 2 eetlepels water toe, dek onmiddellijk af en kook 5-7 minuten op middelhoog vuur tot de mosselen opengaan. Gooi alles weg dat niet opengaat, doe het in een vergiet om af te koelen.
-Terwijl de mosselen koken, meng je de mayonaise, kaas, barbecuesaus en limoensap in een kleine kom.
-Nadat de mosselen zijn gekookt en voldoende zijn afgekoeld om te hanteren (slechts een paar minuten), verwijdert u de bovenste schaal en verwijdert u eventuele baarden .
- Leg de mosselen (vlees naar boven) in een enkele laag op een braadpan of bakplaat. Schep op elke mossel een volle theelepel van het mayo-kaasmengsel.
- Bak 5-7 minuten op 200°C tot ze goudbruin en bruisend zijn. Haal uit de oven en leg de mosselen voorzichtig op een serveerschaal en bestrooi met gehakte peterselie. Serveer onmiddellijk.
-Controleer de mosselen en gooi gebroken exemplaren weg. Verhit een sauteerpan of sauspan en voeg zodra deze heet is de mosselen samen met 2 eetlepels water toe, dek onmiddellijk af en kook 5-7 minuten op middelhoog vuur tot de mosselen opengaan. Gooi alles weg dat niet opengaat, doe het in een vergiet om af te koelen.
-Terwijl de mosselen koken, meng je de mayonaise, kaas, barbecuesaus en limoensap in een kleine kom.
-Nadat de mosselen zijn gekookt en voldoende zijn afgekoeld om te hanteren (slechts een paar minuten), verwijdert u de bovenste schaal en verwijdert u eventuele baarden .
- Leg de mosselen (vlees naar boven) in een enkele laag op een braadpan of bakplaat. Schep op elke mossel een volle theelepel van het mayo-kaasmengsel.
- Bak 5-7 minuten op 200°C tot ze goudbruin en bruisend zijn. Haal uit de oven en leg de mosselen voorzichtig op een serveerschaal en bestrooi met gehakte peterselie. Serveer onmiddellijk.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze gebakken mosselen proeven kaasachtig, romig, een beetje zoet , heerlijke starter !
Ingrediënten
circa 16 grote mosselen
100 g Kewpie-mayonaise
150 g geraspte kaas
2 eetlepels barbecuesaus
1 eetlepel limoensap
Een handvol peterselie, fijngehakt
100 g Kewpie-mayonaise
150 g geraspte kaas
2 eetlepels barbecuesaus
1 eetlepel limoensap
Een handvol peterselie, fijngehakt
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Japans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1494786
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht