Bereidingswijze
-Verhit de olijfolie op middelhoog vuur in een Dutch Oven grote zware soeppan.
-Voeg de uien en knoflook toe en bak tot de uien zacht beginnen te worden.
-Voeg de prei toe en blijf sauteren en roer tot de prei tot de helft is ingekookt.
-Voeg de aardappelen toe, 2/3 van de wortelen, raap, pompoen, laurier, de helft van de bonen, zout en peper.
-Zet het vuur hoog.
-Zodra de soep begint te koken, zet je het vuur laag tot medium laag, dek af en laat 20 minuten sudderen.
-Gebruik een staafmixer om de soep glad te pureren.
-Voeg de rest van de wortels en resterende bonen toe, dek af en laat 10 minuten sudderen op middelhoog vuur.
Voeg de spinazie toe, dek af en zet het vuur uit. De spinazie slinkt in de soep.
-Laat de pot ongeveer 10 minuten afgedekt staan.
-Dek af, roer en serveer.
-Voeg een scheutje olijfolie toe om het gerecht een beetje te verheffen. Genieten!
-Voeg de uien en knoflook toe en bak tot de uien zacht beginnen te worden.
-Voeg de prei toe en blijf sauteren en roer tot de prei tot de helft is ingekookt.
-Voeg de aardappelen toe, 2/3 van de wortelen, raap, pompoen, laurier, de helft van de bonen, zout en peper.
-Zet het vuur hoog.
-Zodra de soep begint te koken, zet je het vuur laag tot medium laag, dek af en laat 20 minuten sudderen.
-Gebruik een staafmixer om de soep glad te pureren.
-Voeg de rest van de wortels en resterende bonen toe, dek af en laat 10 minuten sudderen op middelhoog vuur.
Voeg de spinazie toe, dek af en zet het vuur uit. De spinazie slinkt in de soep.
-Laat de pot ongeveer 10 minuten afgedekt staan.
-Dek af, roer en serveer.
-Voeg een scheutje olijfolie toe om het gerecht een beetje te verheffen. Genieten!
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijke soep die vaak voor de maaltijd wordt geserveerd in restaurants in heel Portugal.
Ingrediënten
6 cl olijfolie
1 kleine ui, dun gesneden
1 teentje knoflook, dun gesneden
2 grote preien, gewassen, bijgesneden en grof gesneden
4 middelgrote witte aardappelen, grof gehakt
3 grote wortelen, geschild en in kleine stukjes gesneden
1 middelgrote raap, geschild en grof gehakt
200 g pompoen , grof gehakt
1 laurierblad
2 liter kippenbouillon
150 g babyspinazie, gewassen
1 blik (540 ml ) witte bonen, afgespoeld
2 tl grof zeezout
1 tl versgemalen zwarte peper
Extra olijfolie om over elke kom soep te sprenkelen bij het serveren - optioneel
1 kleine ui, dun gesneden
1 teentje knoflook, dun gesneden
2 grote preien, gewassen, bijgesneden en grof gesneden
4 middelgrote witte aardappelen, grof gehakt
3 grote wortelen, geschild en in kleine stukjes gesneden
1 middelgrote raap, geschild en grof gehakt
200 g pompoen , grof gehakt
1 laurierblad
2 liter kippenbouillon
150 g babyspinazie, gewassen
1 blik (540 ml ) witte bonen, afgespoeld
2 tl grof zeezout
1 tl versgemalen zwarte peper
Extra olijfolie om over elke kom soep te sprenkelen bij het serveren - optioneel
Hulpmiddelen & keukengerei
staafmixer
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Portugees
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1494781
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Nelson
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch