Lula das Ribeiras ( Inktvis in knoflooksaus op zijn Portugees)

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 03/25/2023 - 10:28
Bereidingswijze
-Plaats de inktvis in een grote pan en voeg water toe tot net onder de bovenrand van de inktvis (bedek de inktvisstukken niet volledig).
-Breng het water aan de kook en verlaag dan de temperatuur en laat ongeveer 25 minuten sudderen.
-Klop, terwijl de inktvis in het water suddert, de knoflook, pimentpasta, kaneel, komijn, tomatenpuree, zout, bier en wijn door elkaar.
-Zodra de inktvis gaar is, giet je het water weg en laat je de stukjes inktvis in de pan.
-Voeg het sausmengsel en de olie toe en roer.
-Verwarm het mengsel op medium totdat het begint te borrelen, verlaag de temperatuur iets en laat sudderen tot de saus bijna volledig is ingekookt. Roer af en toe. Duurt circa 50 minuten om volledig te koken.
-De stukjes inktvis zullen de saus opzuigen en je zou heel weinig saus op de bodem moeten hebben.
Heet opdienen!
Afbeelding
Lula das Ribeiras ( Inktvis in knoflooksaus op zijn Portugees)
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Langzaam gegaard tot de saus in elke hap is doordrenkt. Verbazingwekkend lekker !!!
Ingrediƫnten
2 kg grote inktvis van ongeveer 1,5 cm dik, schoongemaakt en in vierkanten van 4 cm gesneden (je kan ook voorgesneden inktvissteaks kopen)
5 knoflookteentjes fijngehakt
3 eetlepels hete pimentpasta (van het merk Vinga, dat is niet te pittig). Voeg gerust meer toe als je van extra warmte houdt
1/2 tl kaneelpoeder
1/4 tl komijn
1/4 kopje tomatenpuree
2 tl zout ; ongeveer 1 1/2 tl bij gebruik van fijn zout)
30 cl pils bier
30 cl droge witte wijn
6 cl plantaardige olie
Leuke tips
We rekenen ongeveer 50 minuten om de saus in te koken. De tijd kan erg afhangen van de grootte van de stukjes inktvis, de grootte van de pan en de suddertemperatuur.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Portugees
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1494780
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester