Bereidingswijze
-Verwarm je BBQ voor tot tussen de 220°C en 230°C
-Meng alle sausingrediënten in een brede, middelgrote kom en zet apart. Je kan alles fijn stampen in een vijzel, maar dat is optioneel.
-Snijd de kabeljauwhaasjes in porties ( 6 stuks )
-Strooi zout en peper gelijkmatig over alle kanten van de vis.
-Sprenkel de 2 eetlepels plantaardige olie gelijkmatig over de vis en zorg ervoor dat deze volledig bedekt is.
-Voordat u de vis op de grill legt, schraapt u de hete roosters met een borstel naar beneden en smeert u ze goed in met plantaardige olie (gebruik gekreukeld keukenpapier of een oude, schone handdoek).
-Leg de stukken vis op de grill en sluit het deksel. Laat 3 tot 4 minuten bakken.
-Open het deksel, borstel een beetje meer plantaardige olie over de bovenkant van de vis en draai ze voorzichtig om. Sluit het deksel en laat nog 3 tot 4 minuten koken. Open het deksel en til de stukken vis voorzichtig op en leg ze op een serveerschaal.
-Sprenkel een beetje olijfolie over elk stuk vis.
-Op dit punt kun je ervoor kiezen om de saus over de vis te scheppen of erbij te serveren.
In Portugal wordt vis vaak geserveerd met gekookte aardappelen en salade.
-Meng alle sausingrediënten in een brede, middelgrote kom en zet apart. Je kan alles fijn stampen in een vijzel, maar dat is optioneel.
-Snijd de kabeljauwhaasjes in porties ( 6 stuks )
-Strooi zout en peper gelijkmatig over alle kanten van de vis.
-Sprenkel de 2 eetlepels plantaardige olie gelijkmatig over de vis en zorg ervoor dat deze volledig bedekt is.
-Voordat u de vis op de grill legt, schraapt u de hete roosters met een borstel naar beneden en smeert u ze goed in met plantaardige olie (gebruik gekreukeld keukenpapier of een oude, schone handdoek).
-Leg de stukken vis op de grill en sluit het deksel. Laat 3 tot 4 minuten bakken.
-Open het deksel, borstel een beetje meer plantaardige olie over de bovenkant van de vis en draai ze voorzichtig om. Sluit het deksel en laat nog 3 tot 4 minuten koken. Open het deksel en til de stukken vis voorzichtig op en leg ze op een serveerschaal.
-Sprenkel een beetje olijfolie over elk stuk vis.
-Op dit punt kun je ervoor kiezen om de saus over de vis te scheppen of erbij te serveren.
In Portugal wordt vis vaak geserveerd met gekookte aardappelen en salade.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze gegrilde kabeljauwhaasjes met knoflooksaus smaken zalig ! Serveer met een lekkere groene salade en/of gekookte aardappelen. Je kan ze op de BBQ bereiden , maar in een grill pan is ook mogelijk .
Ingrediënten
1 kg verse kabeljauwhaasjes
2 tl zout
1 tl versgemalen zwarte peper
2 el plantaardige olie + extra om de grill in te vetten
2 el olijfolie
Knoflooksaus :
5 teentjes knoflook fijngehakt
1 klein bosje plat blad of Italiaanse peterselie ongeveer ½ kopje na gehakt, fijngehakt
¼ tl kaneel
¼ tl gemalen komijn
½ tl fijn zout
3 el tomatenpuree
¼ kopje witte wijnazijn
2 eetlepels zoete pimentpasta
6 cl water
2 tl zout
1 tl versgemalen zwarte peper
2 el plantaardige olie + extra om de grill in te vetten
2 el olijfolie
Knoflooksaus :
5 teentjes knoflook fijngehakt
1 klein bosje plat blad of Italiaanse peterselie ongeveer ½ kopje na gehakt, fijngehakt
¼ tl kaneel
¼ tl gemalen komijn
½ tl fijn zout
3 el tomatenpuree
¼ kopje witte wijnazijn
2 eetlepels zoete pimentpasta
6 cl water
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Portugees
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494779
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest -
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht