Bereidingswijze
-Pers een halve citroen uit en meng de kipreepjes met het citroensap.
-Schil de Laos en de gember en ontdoe de citroengrasstengels (Sereh) van het 1e laagje. Snijd vervolgens het kontje van de citroengrasstengels af en voeg alles toe aan de vijzel. Stamp alles fijn zodat de smaken en geuren vrijkomen.
-Verwarm 2 el olie in een wokpan en fruit hierin de uitjes en de knoflook. Voeg erna de tomaten en de tomatenpuree toe. Roerbak dit circa 2 minuten.
-Voeg nu de gemarineerde kipfilet toe en de kruiden uit de vijzel. Meng dit goed door elkaar en roerbak dit ook even kort.
-Nu kunnen de palmsuiker, trassie, salambladeren en 2 verse chilipepers toegevoegd worden. Laat dit een paar minuutjes sudderen.
-Voeg tenslotte het bouillonblokje en de ketjap manis toe en laat het nog enkele minuten doorkoken.
-Schil de Laos en de gember en ontdoe de citroengrasstengels (Sereh) van het 1e laagje. Snijd vervolgens het kontje van de citroengrasstengels af en voeg alles toe aan de vijzel. Stamp alles fijn zodat de smaken en geuren vrijkomen.
-Verwarm 2 el olie in een wokpan en fruit hierin de uitjes en de knoflook. Voeg erna de tomaten en de tomatenpuree toe. Roerbak dit circa 2 minuten.
-Voeg nu de gemarineerde kipfilet toe en de kruiden uit de vijzel. Meng dit goed door elkaar en roerbak dit ook even kort.
-Nu kunnen de palmsuiker, trassie, salambladeren en 2 verse chilipepers toegevoegd worden. Laat dit een paar minuutjes sudderen.
-Voeg tenslotte het bouillonblokje en de ketjap manis toe en laat het nog enkele minuten doorkoken.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
=20pxBoemboe Bali is een Indonesisch gerecht met zeer veel kruiden, afkomstig van het tropische eiland Bali. 'Boemboe' is het Indonesische woord voor een kruidenmix. Letterlijk betekent dit gerecht dus 'kruidenmix van Bali'. Het Indonesische woord voor kip is Ajam, vandaar dat Boemboe Bali ook vaak Ajam Bali genoemd wordt. Hoe je het ook noemt, de Boemboe Bali is een heerlijk kruidig kipgerecht waarbij de combinatie van gember, pepertjes, laos, trassie, palmsuiker, knoflook en citroengras voor een ware smaakexplosie zorgt! De kipreepjes kun je eventueel ook vervangen door een vleesvervanger om er een vegetarische boemboe Bali van te maken. Serveer de Ajam Bali met geurige Jasmijnrijst
Ingrediënten
2 eetlepels arachide olie
1 blokje Palmsuiker (JEENYS)
5 g Garn.pasta trassie geb. JEENY'S
5 eetlepels Sojasaus ketjap
1 kip bouillonblokje
sap 1/2 citroen
250 g kipfilet in blokjes of plakjes
2 uien in plakjes
6 teentjes knoflook in plakjes
20 g Laos
30 g gember
2 stengels citroengras (Sereh)
2 tomaten in blokjes
4 Salamblaadjes
2 verse chilipepers in plakjes.
1 blokje Palmsuiker (JEENYS)
5 g Garn.pasta trassie geb. JEENY'S
5 eetlepels Sojasaus ketjap
1 kip bouillonblokje
sap 1/2 citroen
250 g kipfilet in blokjes of plakjes
2 uien in plakjes
6 teentjes knoflook in plakjes
20 g Laos
30 g gember
2 stengels citroengras (Sereh)
2 tomaten in blokjes
4 Salamblaadjes
2 verse chilipepers in plakjes.
Hulpmiddelen & keukengerei
1 vijzel
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494778
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
asian food lovers
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht