Pancit Canton

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 03/25/2023 - 09:36
Bereidingswijze
-Kook 2 kopjes water in een kleine pan. Haal de pan van het vuur wanneer het water kookt. Doe de glasnoedels in het water, laat deze 3 minuten staan en giet het water af. Zet de noedels even uit elkaar.
-Verhit 2 el olie in een wok of een grote koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui tot ze zacht zijn.
-Voeg nu de garnalen en kip toe toe en bak deze 5 minuten mee.
-Draai het vuur nu hoog.
-Giet de sojasaus, vissaus en 350 ml water erbij en laat dit sudderen. Voeg de wokgroenten toe en laat dit ongeveer 2-3 minuten koken.
-Duw de Pancit Canton noedels nu voorzichtig en langzaam in de pan. Zorg ervoor dat ze naakt zijn in de saus zodat de noedels de smaken absorberen. Roer het door tot de noedels gaar zijn. Voeg meer water toe als dit nodig is.
-Voeg als laatste de gekookte glasnoedels toe en roer alles door elkaar.
Afbeelding
Pancit Canton
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
=20pxDe Filipijnse keuken bestaat uit een mix van verschillende wereldkeukens en dat is wat deze keuken zo speciaal maakt. Het gerecht Pancit Canton heeft een duidelijke Chinese invloed. Het wordt vaak gegeten op verjaardagen of met nieuwjaar. De lange eiernoedels staan namelijk symbool voor een lang en gelukkig leven. Dit gerecht viert het leven ! 
Ingrediënten
5 eetlepels Sojasaus
1 eetlepel Vissaus
1 theelepel zwarte peper
100 g Bonenvermicelle ( Longkou)
1 pakje Noedels (Pancit Canton SUPER Q pk) 454 g
2 el olie
5oo g rauwe gepelde scampi ( darmkanaal eruit)
250 g kipfilet in blokjes
2 teentjes knoflook
1 ui gesnipperd
400 g wokgroentes
3 1/2 kopje water
zoet en peper naar smaak
cittroen
handje koriander
Leuke tips
Serveer met koriander en schijfjes citroen.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Filippijns
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494777
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
asian food lovers
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester