Bereidingswijze
saus:
maak de peper schoon en snipper de sjalot.
verwam de olie en bak tot sjalot glazig is op medium.
voeg tomatenpuree toe en bak kort even mee samen met het parika en curry poede, blus af met het sinaasappelsap .tomatofrito toevoegen samen met het kaneel stokje , roer alles goed door , schraap ook alles wat evt op de bodem vastzit , en zet op pruttelstand zeer zacht voor 15 a 20 minuten
frituur je frikandellen , giet ruim saus er over bestrooi met curry poeder ( ook ruim ) en dan de gesniperde sjalot ,
maak de peper schoon en snipper de sjalot.
verwam de olie en bak tot sjalot glazig is op medium.
voeg tomatenpuree toe en bak kort even mee samen met het parika en curry poede, blus af met het sinaasappelsap .tomatofrito toevoegen samen met het kaneel stokje , roer alles goed door , schraap ook alles wat evt op de bodem vastzit , en zet op pruttelstand zeer zacht voor 15 a 20 minuten
frituur je frikandellen , giet ruim saus er over bestrooi met curry poeder ( ook ruim ) en dan de gesniperde sjalot ,
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Wat als je 2 best of two worlds gewoon samenvoegt? de heerlijke saus met een frikandel , .
Dat niemand daar eerder op gekomen is.
Dat niemand daar eerder op gekomen is.
Ingrediënten
saus:
500 gr tomato fritto
1 grote sjalot klein gesnipperd voor de saus , 1 voor erover na bereiding.
30 gr. tomaten puree
2 el. bruine suiker
75 ml. sinaasappelsap
1/2e spaanse peper zonder zaadjes ( halve met wordt medium , hele met voor de diehards )
3 tl. zoet paprika poeder
2 tl. currypoeder plus extra voor over je worst
1 kaneelstokje
2 el. zonnenbloemolie
z&p naar smaak
4 frikandelen , eigen keus merk etc.
500 gr tomato fritto
1 grote sjalot klein gesnipperd voor de saus , 1 voor erover na bereiding.
30 gr. tomaten puree
2 el. bruine suiker
75 ml. sinaasappelsap
1/2e spaanse peper zonder zaadjes ( halve met wordt medium , hele met voor de diehards )
3 tl. zoet paprika poeder
2 tl. currypoeder plus extra voor over je worst
1 kaneelstokje
2 el. zonnenbloemolie
z&p naar smaak
4 frikandelen , eigen keus merk etc.
Hulpmiddelen & keukengerei
diepe hapjes pan.
mes
lepel
frituurpan ( nee geen airfryer, oven of wat dan ook )
mes
lepel
frituurpan ( nee geen airfryer, oven of wat dan ook )
Leuke tips
Let op de saus is voor 6 pers. en dat is nou net de bedoeling, laat afkoelen en vries gewoon in .
vervang sjalot voor bv rode of zoete ui,
vervang sjalot voor bv rode of zoete ui,
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1494773
Homepage ID
2289241
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht