Amerikaans stoofvlees

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 03/24/2023 - 09:26
Bereidingswijze
-Doe bouillon, tomatenpuree, ansjovis, gelatine, sojasaus en worcestershiresaus in een blender en mix op hoge snelheid tot een homogene massa. Opzij zetten.
-Zet het ovenrek op de laagste stand en verwarm de oven voor op 150 °C .
-Verhit olie in een grote pan op middelhoog vuur tot het glinstert. Kruid het rundvlees helemaal met zout en peper en voeg toe en bak rondom aan . Leg het rundvlees op een omrande bakplaat of een groot bord en zet apart.
-Voeg champignons toe aan de pan en en kook, al roerend, tot de vloeistof vrijkomt en de champignons bruin beginnen te worden, ongeveer 6 minuten, en verlaag indien nodig het vuur om aanbranden te voorkomen.
-Voeg de in blokjes gesneden wortelen en zilveruitjes toe en bak, al roerend, tot ze aan alle kanten goed bruin zijn. Breng op smaak met zout en peper, doe in een kom en zet opzij.
-Voeg gehalveerde gele ui toe aan de pan, met de snijkant naar beneden. Voeg hele wortelen, stengels bleekselderij en knoflook toe. Kook, af en toe wortelen, selderij en knoflook draaiend tot alle groenten goed bruin zijn, ongeveer 4 minuten.
-Voeg wijn of sherry toe, schraap de gebruinde stukjes los met een houten lepel en kook tot ze voor 3/4 zijn ingekookt, ongeveer 3 minuten.
-Bouillonmengsel toevoegen en aan de kook brengen. Haal van het vuur.
-meng de bloem door het vlees en voeg rundvlees en alle sappen die zich in de schaal of het bord hebben opgehoopt, samen met laurierblaadjes en tijmtakjes toe aan de braadpan.
-meng en roer en breng terug aan de kook op middelhoog vuur. Breng over naar de oven, dek af met het deksel gedeeltelijk open en kook tot het rundvlees zacht begint te worden, ongeveer 1 1/2 uur. Vloeistof moet de hele tijd langzaam en gestaag sudderen. Pas de oventemperatuur indien nodig aan tijdens het koken.
-Haal de stoofpot uit de oven.
-Gebruik een tang om de wortel, selderij, tijm, laurierblaadjes, ui en knoflook eruit te vissen en weg te gooien.
-Voeg aardappelen en de gebakken champignons, zilveruitjes en wortels toe om te stoven, keer terug naar de oven en blijf koken, gedeeltelijk afgedekt, tot rundvlees, aardappelen en wortels zacht zijn en de bouillon is ingedikt, 45 minuten tot 1 uur.
-Haal de stoofpot uit de oven.
-Plaats indien nodig op een brander en laat het tot 15 minuten sudderen tot de gewenste consistentie.
-Roer erwten erdoor. Breng indien nodig op smaak met zout en peper.

Serveer onmiddellijk
Afbeelding
Amerikaans stoofvlees
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Mals rundvlees en groenten omhuld met een rijke, intense saus.

 
Ingrediënten
1 liter kippenbouillon
3 eetlepels tomatenpuree
3 in olie of zout verpakte ansjovisfilets, afgespoeld (of 1 eetlepel Aziatische vissaus)
4 pakjes ongeparfumeerde gelatine in poedervorm (30 g)
1 eetlepel (15 ml) sojasaus
1 eetlepel (15 ml) Worcestershire-saus
2 eetlepels (30 ml) plantaardige olie
1,25 kg rundstoofvlees in blokjes
zout en versgemalen zwarte peper
275 g witte champignon, in vieren gesneden
4 middelgrote wortelen (275 g), 2 heel gelaten, 2 in hapklare stukjes gesneden
225 g bevroren of verse zilveruitjes ( verse pellen)
1 grote gele ui, ongeschild, in tweeën gedeeld
2 kleine ribben bleekselderij
3 middelgrote teentjes knoflook, ongepeld
24 cl sherry, droge vermout of rode wijn aan U de keuze
2 eetlepels bloem voor alle doeleinden
2 laurierblaadjes
4 takjes tijm
450 g Yukon goudaardappelen, geschild en in blokjes
120 g bevroren erwten
Hulpmiddelen & keukengerei
blender
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494772
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = J. Kenji López-Alt
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester