Boerenkool wrap burrito's

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 03/23/2023 - 08:52
Bereidingswijze
-Verhit olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg rundergehakt toe en kook, breek het vlees met een houten lepel, tot het niet meer roze is, ongeveer 6 minuten. Giet het vet af en zet terug op het vuur.
-Voeg chilipoeder, knoflookpoeder en komijn toe aan het rundvlees en roer om te mengen. Kruid met peper en zout. Voeg kaas toe in een gelijkmatige laag over vlees en dek af tot de kaas melig is, nog 2 tot 3 minuten. Als de kaas smelt, haal je van het vuur.
-Leg een boerenkoolblad plat op een grote snijplank. Verwijder met een schilmesje de dikke onderste helft van de stengel. Voeg 1/4 van het vleesmengsel, tomaten, bonen, maïs, avocado en koriander toe en pers limoensap erover. Herhaal met de overige ingrediënten.
-Om te rollen, brengt u de onderkant van het blad naar de bovenkant van het blad, vouwt u de zijkanten naar binnen en rolt u - als een burrito!
-Halveer en serveer.
Afbeelding
Boerenkool wrap burrito's
Boerenkool wrap burrito's
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een lekkere stevige burrito 
Ingrediënten
1 eetl. extra vergine olijfolie
500 g rundergehakt
1 theelepel. Chili poeder
1 theelepel. knoflook poeder
1 theelepel. gemalen komijn
zout
Vers gemalen zwarte peper
2 00g Monterey Jack-kaas
4 grote boerenkoolbladeren
150 g in vieren gesneden trostomaten
1 Blik zwarte bonen, uitgelekt, afgespoeld en opgewarmd
150 g bevroren mais, opgewarmd
1 avocado, in plakjes
45 g korianderblaadjes
1 limoen, in vieren
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494763
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest chef =
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester