Butterchicken vertaald recept

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 03/22/2023 - 11:17
Bereidingswijze
INSTRUCTIES

Meng een dag van tevoren de kip met alle ingrediënten voor de kipmarinade en laat die een nacht in de koelkast staan. Korter kan ook maar minimaal 30 min laten marineren.

Verhit olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg als de pan goed heet is de stukjes kip toe in batches van twee of drie, en zorg ervoor dat de pan niet te vol raakt.
Bak tot ze bruin zijn in slechts 3 minuten aan elke kant. Zet opzij en houd warm. (Je zult de kip in de saus afmaken.)

Verhit boter of ghee in dezelfde pan. Fruit de uien tot ze beginnen te zweten (ongeveer 6 minuten) en schraap daarbij alle bruine stukjes die aan de bodem van de pan vastzitten weg.

Voeg knoflook en gember toe en bak 1 minuut
Voeg dan gemalen koriander, komijn en garam masala toe. Laat ongeveer 20 seconden koken tot geurig, onder af en toe roeren.

Voeg de Mutti Polpa (geplette tomaten), chilipoeder en zout toe. Laat ongeveer 10-15 minuten sudderen, af en toe roeren tot de saus dikker wordt en een diep bruinrode kleur krijgt.

Haal van het vuur, schep het mengsel in een blender (of met staafmixer in de pan) en mix tot een gladde massa. Mogelijk moet u een paar eetlepels water toevoegen om het te laten mengen (tot 1/4 kop).

Giet de gepureerde saus terug in de pan. Roer de slagroom, suiker en gemalen kasoori methi (of fenegriekblaadjes) door de saus. Voeg de kip met sappen terug in de pan en kook nog eens 8-10 minuten tot de kip gaar is en de saus dik en borrelend is.

Garneer met fijngehakte koriander en serveer met naan!

Eet smakelijk!
Aantal personen
5.00
Vertel iets leuks over dit recept
Vertaling van een lekker recept wat ik nu meerdere keren gemaakt heb en erg lekker is. 
Ingrediënten
Voor de kipmarinade:

• 800g kippendij in stukken van ongeveer 2x2cm
• 125ml volle yogurt
• 3 tenen knoflook (fijn)
• 1 eetlepel fijn gesneden of geraspte gember
• 2 theelepels garam masala
• 1 theelepel turmeric/kurkuma
• 1 theelepel komijn/cumin/djinten poeder
• 1 theelepel red chili poeder
• 1 theelepel zout



Voor de saus:

• 2 eetlepels olijfolie
• 2 eetlepels ghee (bij de AH te koop, anders 1eetlpl boter en 1eetlpl olie)
• 1 grote ui, fijn snijden
• 4 tenen knoflook (fijn)
• 1 eetlepel fijn gesneden of geraspte gember
• 1 1/2 theelepel komijn/cumin/djinten poeder
• 1 1/2 theelepel garam masala
• 1 theelepel koriander/ketoembar poeder
• 400 g Mutti Polpa (of passata / geplette tomaat uit blik)
• 1 theelepel red chili poeder (naar smaak)
• 1 1/4 theelepel zout (naar smaak)
• 125ml vloeibare slagroom
• 1 eetlepel suiker
• 1/2 theelepel kasoori methi (of gedroogde fenegriekblaadjes)


Bijgerechten:
-Witte rijst
-Naan (Ashoka Tandoori (knoflook) Naan bij de toko in de diepvries)

Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Indiaas
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494754
Homepage ID
2119800
Teller
0
Bron
https://cafedelites.com/butter-chicken/
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Nadser