Bereidingswijze
Na de bereiding van je nocino heb je al die uitgeputte walnoten die er helemaal zwart uitzien. Dat is geen verspilling , want nu kan je de Pecorinowijn erin gieten en de pot weer sluiten.
Na een paar weken filter je de wijn , die alle smaken (en een beetje extra alcohol) uit de walnoten heeft geadsorbeerd. Laat het minimaal een week rusten in de flessen.
Nu is je eerste zelfgemaakte Nociato klaar om je maaltijden met klasse af te sluiten ! Of om van te nippen tijdens het maken van de inhoud.
Na een paar weken filter je de wijn , die alle smaken (en een beetje extra alcohol) uit de walnoten heeft geadsorbeerd. Laat het minimaal een week rusten in de flessen.
Nu is je eerste zelfgemaakte Nociato klaar om je maaltijden met klasse af te sluiten ! Of om van te nippen tijdens het maken van de inhoud.
Afbeelding
Aantal personen
20.00
Vertel iets leuks over dit recept
Nociato is een bijna onbekend jem in de Italiaanse eettraditie. Leer u het beste kunt profiteren van uw nocino bereiding , om een likeurwijn te krijgen die uw maaltijden op een stijlvolle manier afmaakt !
Ingrediƫnten
35 uitgeputte walnoten van de nocino-bereiding
2 flessen Picorino wijn , andere droge witte wijn werken ook goed
2 flessen Picorino wijn , andere droge witte wijn werken ook goed
Hulpmiddelen & keukengerei
zeef of een koffiefilter
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Alcoholische dranken
Recept ID
1494753
Homepage ID
3038628
Teller
0
Bron
eatalianwithroberto.com
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht