Bereidingswijze
Hummus :
- Combineer in kleine hoeveelheden alle ingrediënten in een keukenmachine. Meng tot een gladde massa met een rubberen spatel om alle ingrediënten te mengen . Vouw jalapenos toe (indien gewenst)
Lamsgehakt :
- Verhit een kleine hoeveelheid olijfolie in een grote pan en voeg het lamsgehakt toe. Breng op smaak met zout en blijf bakken, vaak roerend. Roer totdat het vlees al zijn vet en water heeft laten ontsnappen. Blijf bakken tot de vloeistof met de helft is verminderd en het gehakt in fijne stukjes is gebroken
- Terwijl het lamsvlees bakt, verwarm je de koolzaadolie in een aparte pan. Fruit de uien en knoflook al roerend tot ze net goudbruin zijn. Voeg de kruiden toe en rooster 1 minuut
- Voeg het gebakken lamsvlees toe aan het canola-oliemengsel, roer goed om alles te coaten. Meng de pomodoro erdoor
- Kook het lamsvlees nog 10 minuten om de smaken goed te laten intrekken en breng op smaak met zout
- Zeef het lamsvlees uit de olie, maar bewaar overtollig vocht voor toekomstig gebruik
- Verdeel het lamsvlees gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat en laat het lamsvlees afkoelen (bewaar de olie heet)
- Als het lamsvlees is afgekoeld, doe het dan in een bak en giet de gesmolten olie over het lamsvlees. laten
chillen
-Zeef het lamsgehakt met een schuimspaan voordat u het op de hummus legt
- Combineer in kleine hoeveelheden alle ingrediënten in een keukenmachine. Meng tot een gladde massa met een rubberen spatel om alle ingrediënten te mengen . Vouw jalapenos toe (indien gewenst)
Lamsgehakt :
- Verhit een kleine hoeveelheid olijfolie in een grote pan en voeg het lamsgehakt toe. Breng op smaak met zout en blijf bakken, vaak roerend. Roer totdat het vlees al zijn vet en water heeft laten ontsnappen. Blijf bakken tot de vloeistof met de helft is verminderd en het gehakt in fijne stukjes is gebroken
- Terwijl het lamsvlees bakt, verwarm je de koolzaadolie in een aparte pan. Fruit de uien en knoflook al roerend tot ze net goudbruin zijn. Voeg de kruiden toe en rooster 1 minuut
- Voeg het gebakken lamsvlees toe aan het canola-oliemengsel, roer goed om alles te coaten. Meng de pomodoro erdoor
- Kook het lamsvlees nog 10 minuten om de smaken goed te laten intrekken en breng op smaak met zout
- Zeef het lamsvlees uit de olie, maar bewaar overtollig vocht voor toekomstig gebruik
- Verdeel het lamsvlees gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat en laat het lamsvlees afkoelen (bewaar de olie heet)
- Als het lamsvlees is afgekoeld, doe het dan in een bak en giet de gesmolten olie over het lamsvlees. laten
chillen
-Zeef het lamsgehakt met een schuimspaan voordat u het op de hummus legt
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit recept kan je eten bij Bernie's ( Chicago), een bruisende plek in de wijk River North met een chique interieur, een mediterraan geïnspireerd menu en een prachtig dakterras. Een van de meest populaire voorgerechten is hun hummus met lamsvlees van chef-kok Derek Dupree. De gladde basis van kikkererwten wordt gegarneerd met met kruiden doordrenkt lamsgehakt, waardoor het een onweerstaanbare dip is om te combineren met warme pitabroodjes.
Ingrediënten
Hummus Ingrediënten :
1 blikje kikkererwten
3 eetlepels knoflook
2 kopjes plantaardige olie
2 kopjes olijfolie
1 1⁄3 kopjes citroensap
1 kopje koud water
2 kopjes tahini
Zout naar smaak
2 eetlepels komijn
Geroosterde Jalapenos, fijngehakt (naar smaak voor gewenste kruiden)
Lam Ingrediënten
1,5 kg lamsgehakt
1/2 kopje garam masala
1/3 kop ui, kleine dobbelstenen
1 eetlepel knoflook, fijngehakt
8 kopjes koolzaadolie
1/2 kopje pomodoro
1 blikje kikkererwten
3 eetlepels knoflook
2 kopjes plantaardige olie
2 kopjes olijfolie
1 1⁄3 kopjes citroensap
1 kopje koud water
2 kopjes tahini
Zout naar smaak
2 eetlepels komijn
Geroosterde Jalapenos, fijngehakt (naar smaak voor gewenste kruiden)
Lam Ingrediënten
1,5 kg lamsgehakt
1/2 kopje garam masala
1/3 kop ui, kleine dobbelstenen
1 eetlepel knoflook, fijngehakt
8 kopjes koolzaadolie
1/2 kopje pomodoro
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1494742
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Chicago Chefs : chef-kok Derek Dupree
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht