Fried broccolirice met Thaise sate

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 03/20/2023 - 11:43
Bereidingswijze
Meng de currypasta, azijn en de helft van de kokosmelk tot een marinade.
Voeg kippenvlees toe.
En laat minstens 30 min marineren

Meng in een pan de rest van de kokosmelk , pindakaas en de helft van de vissaus.
Breng op laag uur aan de kook en houd warm ( als de saus te dik is iets aanleggen met water ).
Rijg het kipfiletvlees aan de satéprikkers.
Verhit de helft van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur .
Bak de spiezen bruin in ongeveer 5 min.
Draai het vuur laag en gaar de saté .

Verhit de rest van de olie in een wok op hoog vuur.
Bak de wortel ongeveer 3 min,.
Voeg de knoflook en bosui toe en bak nog even mee.
Voeg de broccolirijst toe en roerbak nog 3 min mee.
Schep regelmatig om
Kluts de eieren in een kommetje .
Maak een kuiltje in het midden van de wok, zet het vuur laag , Giet het ei hierin en laat in ongeveer 2 min stollen.
Roer het ei los wanneer het net gestold is en roer het door de Fries rice.
Voeg de rest van de vissaus toe en breng het geheel op smaak met peper en zout.

Serveer de fried rice met de Thaise saté en satesaus
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk gerecht .
De broccolirijst  kun je ook vervangen door rijst.
 
Ingrediënten
300 gram kippenvlees in blokjes
3 el gele currypasta
1 tl azijn
100 ml kokosmelk
2 stengels bosui in ringetjes
1 wortel in kleine blokjes
1 teen knoflook fijngesneden
2 eetl pindakaas met stukjes noot
2 eetl Thaise vissaus
4 eetl zonnebloemolie
400 gram broccolirijst ( heb minder gebruikt)
2 eieren
Peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
Saté stokjes geweekt in water
Wok
Leuke tips
Heb er nog wat rode peper , prei en ui aan toegevoegd

Deze saté is ook lekker op de bbq
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Thais
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494737
Homepage ID
2067488
Teller
0
Bron
Krant
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
pejejaru