Venkelsoep met Pernod en reepjes zalm

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 03/20/2023 - 11:13
Bereidingswijze
-Pluk de groene venkel en zet opzij.
-Was de bollen, halveer ze, snij de steel eruit, snijd de venkel in kleine stukjes.
-Schil en snijd de peterseliewortel en uien fijn. Bak beide in een pan met de gesmolten boter tot ze glazig zijn.
-Voeg de visbouillon, de in blokjes gesneden venkel en de zaden toe.
-Roer na ongeveer 12 minuten kooktijd de room, Pernod en crème fraiche erdoor en laat nog 10 minuten sudderen.
-Verwijder een paar in blokjes gesneden venkel en zet opzij.
- Pureer de soep en passeer door een fijne zeef.
- Breng de soep aan de kook, breng op smaak met de venkelgroenten, zout en peper. Voeg venkelstukjes en zalmreepjes toe en verwarm in de soep.
Afbeelding
Venkelsoep met Pernod en reepjes zalm
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke soep die niet moeilijk is om te bereiden
Ingrediënten
700 g venkelknollen
100 g peterseliewortel
100 g uien
80 gram boter
¾ liter visbouillon
1 el venkelzaad
⅛ liter room
6cl brandewijn (Pernod of Ricard)
200 g crème fraîche
zout en peper
Zalm, in reepjes
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1494735
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Histaminevrij
Vegetarisch
Author Image
marcdepester