Bereidingswijze
-Snijd de cabanossi in plakjes.
-Maak de groenten schoon en was ze.
-Hak de ui fijn.
-Snijd de aardappelen in kleine blokjes, de wortels in plakjes en de prei in ringen.
-Verhit nu de margarine in een pannetje en bak hierin de cabanossi plakjes.
-Voeg de gesnipperde uien toe en fruit deze lichtjes aan. Bestuif met bloem.
- Giet vervolgens al roerend de bouillon erbij. Breng alles aan de kook.
- Voeg de room toe en roer erdoor.
- Voeg nu de aardappelen en wortelen toe en kook op middelhoog vuur ca. 12 minuten.
-Voeg de preiringen en de gesmolten kaas toe.
- Ga door met het koken van de soep tot de kaas volledig is gesmolten.
- Kruid met peper en zout en serveer bestrooid met de gehakte peterselie.
-Maak de groenten schoon en was ze.
-Hak de ui fijn.
-Snijd de aardappelen in kleine blokjes, de wortels in plakjes en de prei in ringen.
-Verhit nu de margarine in een pannetje en bak hierin de cabanossi plakjes.
-Voeg de gesnipperde uien toe en fruit deze lichtjes aan. Bestuif met bloem.
- Giet vervolgens al roerend de bouillon erbij. Breng alles aan de kook.
- Voeg de room toe en roer erdoor.
- Voeg nu de aardappelen en wortelen toe en kook op middelhoog vuur ca. 12 minuten.
-Voeg de preiringen en de gesmolten kaas toe.
- Ga door met het koken van de soep tot de kaas volledig is gesmolten.
- Kruid met peper en zout en serveer bestrooid met de gehakte peterselie.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere maaltijdsoep voor liefhebbers van een stevige keuken
Ingrediƫnten
250 g cabanossi ( zie toelichting bij tips)
1 grote ui
500 g aardappels
400 g wortelen
1 prei
30 gram margarine
1 el bloem
1 liter groentebouillon
25 cl room
200 g smeltkaas met kruiden
1 bosje peterselie, gehakt
zout en peper
1 grote ui
500 g aardappels
400 g wortelen
1 prei
30 gram margarine
1 el bloem
1 liter groentebouillon
25 cl room
200 g smeltkaas met kruiden
1 bosje peterselie, gehakt
zout en peper
Leuke tips
Cabanossi is een soort droge worst, vergelijkbaar met een milde salami. Het is gemaakt van varkensvlees en rundvlees, licht gekruid en vervolgens gerookt. Traditioneel komt het in de vorm van een lange, dunne worst van ongeveer 30 cm lang, en 2 cm in diameter. Er bestaan ook mini exemplaren ( te verkrijgen bij AH)
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Duits
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1494733
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Pinterest - Chefkoch -
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht